A fél koponyával és agy nélkül született baba, Jaxon Buell most ünnepelte első születésnapját. A kicsiről posztolt képek nagyon durva kommentcunamit indítottak el.

Az internetezők egyértelmű véleménye ugyanis az volt, hogy a babát el kellett volna vetetni, hiszen ami neki adatott, az nem élet. A kicsi ugyanis agy nélkül született, semmire nem képes, és szinte semmit nem fog fel a világból. A hozzá hasonlók többsége a születése után meghal. 

Jaxon Buell.Forrás: Facebook/ Jackson Strong

„A döntés a gyerekünkkel kapcsolatban csak a miénk! Jaxon a mi babánk, és mi mindent meg akartunk tenni érte” – írta szűkszavú válaszát az apa, aki büszke arra, hogy így döntöttek, mert esélyt adtak egy életnek. 

Jaxon BuellForrás: Facebook/ Jaxon Strong
Anenkefália betegség

A betegségben szenvedő gyerekeknek mindössze az agytörzsük fejlődött ki, ez minden 10 ezredik babát érinti. A legtöbb gyermek, aki így jött eddig világra, a születése után nem sokkal elhunyt. A coloradói Nicholas Coke 3 évet élt, ami csodának számít. A betegséggel született kicsik nem tudnak érzelmeket kifejezni, gondolkodni, de nem éreznek éhséget, és járni, beszélni, hallani sem képesek.