Kis híján belehalt a hihetetlenül agresszív fertőzésébe a Port Melbourne játékosa, akinek szervezetét egy ritka húsevő baktérium támadta meg.

Sam O'Sullivan kétségkívül a világ egyik legszerencsésebb emberének érezheti magát. A Port Melbourne 26 éves játékosa szeptemberben lett rosszul. Eleinte influenzaszerű tünetek jelentkeztek nála, egy héttel később azonban már erős lábfájdalma miatt kórházba került. 

Sam O’Sullivan (középen) lett az az egy a hétből, aki túlélte a súlyos bakteriális fertőzéstForrás: Facebook/Sam O'Sullivan

Amikor felnyitották a lábam, még nem igazán tudták, pontosan mi lehet a bajom, de az világos volt, hogy gyorsan kell cselekedniük, mert egy hihetetlen agresszív baktériumról van szó – mondta el a The Age Victoriának Sam, akinek jobb sípcsontjának felső részét teljesen felzabálta a betegség, emiatt gyakorlatilag újra kellett építeni. A családtagokat mindeközben a legrosszabbra készítették fel: a statisztikák szerint ugyanis 7 emberből mindössze egy éli túl ezt a fajta fertőzést.

„Még nem tudom hajlítani, de remélem, hogy néhány újabb beavatkozás után sikerülni fog.A sporthoz már nem térhetek vissza, de szerencsésnek érzem magam, hogy élek. Azt hiszem veszek egy lottószelvényt.

Nem csak a rémálmokban létezik a húsevő baktérium
A húsevő baktériumok sajnos nem csak rémregényekben léteznek. Valójában ugyan nem esznek húst, de a legtöbb esetben amputálás a vége a velük való találkozásnak. A Life.hu cikkét ide kattintva olvashatod.