Csongor a születése után a kórházban olyan súlyos fertőzést kapott, amely miatt sérült a központi idegrendszere.

A gyerek koraszülöttként jött a világra. Később egészségkárosodás merült fel nála, így koponyaműtétet kellett végrehajtani a picin. A mai napig nem tisztázódtak a körülmények, de a műtét során a kisfiú agyi bakteriális fertőst kapott. Lát és hall is, de az ingerekre nem tud reagálni - írja a Bors.

Forrás: Thinkstock

"Az izomzata érezhetően erős, de Csongornak ötévesen is segítségre van szüksége: csak így tud felkelni, leülni. Hihetetlen küzdelmeken ment át, de ha ránéz, senki meg nem mondaná, hogy beteg. Csupaszív, és olyan szép, hogy szebbet rajzolni sem lehetne! Nagyon szeretném meggyógyíttatni. Lassan erőmön felül. Ha rajtam múlik, egyszer még szaladni fog. De a mi anyagi lehetőségeink nagyon szűkösek" - mondta az édesanyja. A kisfiú havi rendszerességgel kap különböző kezeléseket, és gyógymasszást. A család most gyűjtésbe kezdett egy újabb őssejtkezelésért.

Csongor mellé most olyan sportolók álltak, mint Nagy László, vagy Fekete Laci. Egy aukciós portálon bocsájtották licitre az általuk dedikált mezeiket. A kisfiúnak most egy újabb őssejtbeültetésre lenne szüksége, hiszen az eddigiekkel is már sokat javult az állapota.