A legtöbb ember téved, amikor szóba kerülnek azok a tényezők, amelyek a harmonikus és kiegyensúlyozott élethez kellenek – legalábbis Paul Dolan boldogságkutató szerint.

1. Hallgasd meg a kedvenc zenédet!
Túl egyszerűnek hangzik? Paul Dolan, a Londoni Közgazdasági Egyetem professzora szerint éppen ebben rejlik a lényeg. A zene jelentős hatást gyakorol az agyadra, szó szerint felvillanyozódik tőle. Nem létezik más olyan stimuláció, amely képes úgy felébreszteni az agyat, mint a zene.

Forrás: Thinkstock


2. Tölts 5 perccel többet azzal, akit szeretsz!
Dolan professzor szerint az egyik legfontosabb, hogy minél több időt szakítsunk szeretteinkre. Ha az tesz boldoggá, hogy beülsz meginni valamit a barátaiddal, akkor szervezd meg heti egy vagy havi egy alkalommal! – tanácsolja.
3. Menj ki a szabadba!
Nem új keletű a feltevés, amely szerint minél több időt töltünk a természet közelében, annál kiegyensúlyozottabbnak érezhetjük magunkat. Töltekezz hát minél többet egy parkban vagy egy közeli erdőben sétálgatva!

Forrás: Thinkstock


4. Segíts másoknak!
Paul Dolan szerint fontos, hogy megtapasztaljuk, milyen érzés segíteni. Ez az egyik legnagyobb boldogságforrás. Csak próbáld ki, és figyeld a különbséget!
5. Tapasztalj meg új dolgokat!
Dolan szerint az új tapasztalatok gyűjtése során a legjobb, hogy elkezdünk lelassulni.Ezért van az, hogy a gyerekek sokkal lassabbnak érzik az idő múlását, mivel ők állandóan az új tapasztalatok begyűjtésével vannak elfoglalva – magyarázta.

A boldogság útja: töröld a múltat - Íme a Ho’oponopono
A Ho'oponoponót sokan talán valamiféle varázsigének vélik, pedig ez a néhány ficánkoló kedvű betű egy ősi hawaii problémamegoldó technikát jelöl. A módszer rendkívül egyszerű és segítségével te is rendbe hozhatod a saját életed. A Life.hu Mabel Katzcal, a Ho'oponopono világhírű tanítójával beszélgetett novemberi magyarországi látogatása okán, hogy bemutathassa a módszert - a cikkért kattints ide!