Rekordnagyságú sérvet távolítottak el egy 65 éves férfi herezacskójából

Forrás: Journal of Medical Case Reports -
műtét sérv hosszúság orvos herezacskó rekord nagyság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az olyan mindennapi dolgok, mint a séta és a pisilés is gondot okoztak már annak a 65 éves férfinak, akinek sérve miatt már egészen a combja közepéig ért a duzzanata.

Sem járni, sem sétálni, sem szexelni nem tudott már az a 65 éves férfi, akinek heresérve már nagyobb volt, mint egy focilabda, amikor orvoshoz fordult a marokkói Rabatban – írja a Mail Online. A férfi herezacskója már akkora volt, hogy egészen a combja közepéig leért.

A heresérvről készült CT felvételek előről (bal oldalon) és oldalról (jobb oldalon) Forrás: Journal of Medical Case Reports

Mint kiderült, a sérv már 12 éve növekedett a herezacskón, ami már csak azért is veszélyes, mert a kezeletlen sérv néhány fajtája bélelzáródást okozhat, illetve az érintett szövet vérellátását is veszélyeztetheti. A Journal of Medical Reports szerint a marokkói férfi heresérve rekorder 30 centiméter hosszúságú volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.