A brit humorista és színész depresszióval küzdött, 2012-ben megpróbált önkezével véget vetni életének. Stephen Fry a BBC kamerái előtt osztotta meg ezen időszakának gyötrelmeit.

"Ez nem egy állapot, ami majd elmúlik, és nem a gyógyításomról beszélünk, hanem arról, hogy hogyan tudok megbirkózni azzal, ami bennem él" - magyarázta pszichiáterének, Dr. William Shanahannak Stephen Fry a BBC dokumentumműsorában.

Forrás: AFP/Ben Stansall

Az 58 éves brit színész és komikus, aki korábban drogfüggőséggel küzdött, 2012-es öngyilkossági kísérlete után került Shanahanhoz, aki psychothermiával és bipoláris zavarokkal diagnosztozálta a hírességet. A műsorban Dr. Shanahan a kamerák előtt arra figyelmeztette a brit sztárt, hogy a sok utazás és az alkoholfogyasztás súlyosbíthatja a tüneteket.

Mi a bipoláris zavar?
A depressziót a mentális betegségek "náthájának" tartják, számos embert érint élete során. A pszichiátria figyelmének középpontjában manapság mégis inkább a bipoláris zavar áll. A betegség pontos okát még nem tudták kimutatni, de sok esetben szoros összefüggést mutat a beteg kreativitásával, karizmájával, lendületével is. A Life.hu itt gyűjtött össze 5 hírességet, aki megtapasztalta a bipoláris zavar sötét bugyrait.