Az úgynevezett epidermodysplasia verruciformis nevű betegségtől szenvedő bangladesi férfit a napokban műtötték meg, orvosai szerint azonban még rengeteg operáción kell átesnie.

Abul Bajandart először múlt hónapban műtötték meg, miután a bangladesi egészségügy beleegyezett a kétgyermekes apuka kezelésének finanszírozásába.

Forrás: Northfoto

A ritka betegsége okozta kinövéseit akkor egy teljes orvoscsapat igyekezett eltávolítani a férfi jobb kezéről: a Daily Mail hírei szerint ekkor összesen 5 kilónyi szemölcsöt sikerült leműteni Bajandarról. A Bangladesben élő édesapára, akinél immár 10 éve áll fenn a probléma, orvosai szerint még több beavatkozás vár majd. Eltávolítottunk néhány apró szemölcsöt a tenyeréből. Már jobban van, de Mr. Bajandarnak további 15 műtétre van szüksége, hogy megszabadítsuk a testét a kinövésektől. Ez akár fél, avagy egy évig is eltarthat - magyarázta a  Samanta Lal Sen kórházigazgató.

Epidermodysplasia verruciformis - A fakéreg bőr
A Lewandowski-Lutz diszpláziának is nevezett betegség egy extrém ritka, recesszív módon öröklődő bőrbetegség, amely a bőrrák fokozott kockázatával jár. Hátterében a humán papillóma vírussal (HPV) szembeni fokozott érzékenység áll, az érintettek bőre fakéregre emlékeztet.