A súlygyarapodás az emberek 57 százalékának általános boldogságérzetére hatással van. Ötvenkét százalék állítja, hogy kevésbé magabiztos az extra kilók hatására, 24 százalék pedig egyenesen „túl kövérnek érzi magát a szexhez."

Dr. Sally Norton, a brit NHS szakembere szerint elég néhány egyszerű dolgon változtatni ahhoz, hogy megszabaduljunk a túlsúlytól, és újra magabiztosnak érezzük magunkat a hálószobában.

Forrás: Thinkstock

Érdemes kerülni a készételeket és több vizet inni, de az is segít, ha kisebb tányérról falatozunk, ezért elhisszük, hogy többet ettünk. Hasznos továbbá, ha többet alszunk, továbbá Norton szerint a cukor is könnyedén mérsékelhető, sőt: akár teljesen ki is iktatható étrendünkből.

A szakember szerint hiába esik át a legtöbb brit a jojó-diéta minden fázisan, mégis teltebb az átlagember, mint évtizedekkel ezelőtt. A hízással pedig nem csak a szex terén csökken az önbizalom, de a diabétesz kockázata is magasabb, nem is beszélve a szívinfarktusról, a köszvényről, a légzési problémákról, a terméketlenségről és még sok egyéb problémáról.