Az újszülött kisbaba egy ritka rendellenességgel született Bangladesben: úgy néz ki, mint egy 80 éves öregember. Az orvosok világszerte megdöbbentek az állapotán, a szülei szerint viszont csodagyerek.

Szőrös háttal, teljesen ráncosan, beesett szemekkel és összeaszott testtel látott napvilágot az újszülött, aki egy ritka betegség következtében néz ki úgy, mintha 80 éves lenne. A kisbaba Bangladesben született, az orvosai megdöbbentek, amikor megláttak, de nemcsak ott okozott csodálkozást, hanem világszerte is.

Képünk illusztrációForrás: Dreamstime

A szakemberek úgy vélik, hogy a gyermek egy nagyon ritka, progéria nevű betegség következtében született öregemberként, ami a legtöbbször valamilyen génhiba miatt alakul ki. Ez a kór általában gyors öregedést okoz a gyermekeknél. A kezelő orvos szerint a Bangladesben született kisfiú pedig egyáltalán nem hasonlít egy csecsemőre: "Egyáltalán nem hasonlít egy újszülöttre, nagyon ráncos és érdes a bőre" - mondta az orvos a Daily Mailnek, azonban a szülők nincsenek elkeseredve. Szerintük a babájuk egy csodagyerek. "Hálát adunk az égnek. Nincs okunk elégedetlenségre. Mi elfogadjuk őt olyannak, amilyen és nagyon örülünk, hogy fiunk született, ugyanis már van egy lányunk. Négytagúra bővült a családunk. Mást nem is kívánhatnánk" - mondta az apa, pedig ha valóban a progéria nevű betegséggel született a gyermekük, akkor lenne okuk aggodalomra, ugyanis az ilyen kórral világra jött kicsik legtöbbször nem élik meg a felnőttkort.