Az ősz beköszöntével sokan határozzák el magukat, hogy a nyári lazsálás után ismét a hétköznapok részévé teszik a rendszeres mozgást. De hol akad el a nagy terv? Miért veszítik el többen út közben a motivációt?

Az újév és a tavasz után az őszi hónapokat is sokan az újrakezdés idejének tartják.

Nem véletlenül: véget ér a kánikula, hazatérnek a nyaralók, a hektikus időbeosztás helyét pedig átveszik a megtervezett, rutinra épülő hétköznapok – semmi akadálya sincs tehát annak, hogy végre újra helyet kapjon a napirendedben az edzés. Ám néhány hét, esetleg hónap múlva valamilyen oknál fogva te is azok táborába csúszol, akik felhagynak korábbi elhatározásukkal? Ezek lehetnek az okai.

Forrás: Dreamstime

Nem jó a választott sportág

Ami a szomszéd lánynak vagy a hollywoodi hírességeknek bejött, az nem biztos, hogy neked is tetszeni fog. Sokan esnek abba a hibába, hogy hirtelen ötlettől vezérelve valamilyen éppen divatos sportágnak kezdenek el hódolni  ahelyett, hogy figyelembe vennék alkatukat, egészségi állapotukat vagy éppen életmódjukat.

Nincs sikerélmény

Bármi is legyen a célod a mozgással, sikerélmény nélkül hamar alábbhagy a lelkesedés.

Forrás: Dreamstime

Ez az élet összes többi területére is igaz. Ahhoz, hogy motivált maradj a sportolásban, a kitartás mellett szükséged van egy jól felépített, személyre szabott edzéstervre, amely mentén haladva szépen nyomon követheted a fejlődésedet.

Mi tehetsz még azért, hogy ne veszítsd el a kezdeti lelkesedésed? Erről bővebben a Szívderítő.hu oldalán olvashatsz ide kattintva.