Egészségben és betegségben - 3 eset, amikor Brad Pitt kiállt Angelina Jolie mellett

Forrás: AFP -
Brad Pitt petefészekrák betegség mellrák műtét eltávolítás masztektómia egészség Angelina Jolie anorexia étkezési zavarok emlőrák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hollywood elsőszámú sztárpárja 10 év együttlét plusz 2 év házasság és 6 közös gyermek nevelése után jelentette be azt, amire senki sem számított: a hírességek által oly kedvelt „kibékíthetetlen ellentétekre" hivatkozva elválnak útjaik. Hogy pontosan mi állhat a szakítás hátterében, arról információkat egyelőre nem tudni, azt azonban láthattuk, az évek során hányszor biztosította szeretetéről és támogatásáról Brad Pitt Angelina Jolie-t. Íme.

A dupla masztektómia előtt, alatt és után

2013-ban a The New York Times magazinban jelent meg az Oscar-díjas színésznő őszinte vallomása arról, miszerint

ő is hordozza magában a mellrák és a petefészekrák kialakulásának kockázatát emelő BRCA1 nevű hibás gént.

Mivel 87 százalék esélye volt az emlőrákra, Angelina rákban elhunyt édesanyja és nagynénje miatt, gyerekei jövőjére nézve hozta meg a nehéz döntést, és dupla masztektómiát hajtottak végre rajta megelőzésképpen, hogy minimálisra csökkentsék a betegség kialakulásának kockázatát.

Forrás: Vanity Fair Italia

"Mindenkinek, akinek a felesége vagy a barátnője ugyanezen megy keresztül, tudnia kell, hogy fontos részt vennie a folyamatban. Brad a műtétek minden percében velem volt abban a kórházban, ahol kezeltek. Mindig találtunk alkalmat arra, hogy együtt nevessünk. Tudtuk, hogy ez volt a helyes lépés, amit a családunk érdekében meg kellett tenni, és ez is közelebb hoz minket egymáshoz. Így lett." – fogalmazott akkor a színésznő.

Mell- és petefészekrák: öröklődő tragédia

A BRC1 és BRC2 gének felelősek a generációkon végigvonuló mell- és petefészekrákok nagy részéért. Híres színésznőktől egészen az átlagos háziasszonyokig bárki hordozhatja, ám a korai felismerés többségüket megmentheti a rák kialakulásától vagy végzetessé válásától. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Amikor eltávolíttatta a petefészkét

Forrás: Vogue

Amikor állítólag anorexiával küzdött

A bulvársajtó jó ideje hangos attól, mennyire lefogyott az utóbbi időben Angelina Jolie. Egyesek valamilyen egzotikus betegségre gyanakodtak, míg mások szerint a sok stressz, Brad Pitt állítólagos hűtlensége és házassági gondjaik miatt lett olyan csontsovány, mint még soha.

Tény, hogy Brad Pitt mindig áradozva nyilatkozott egykori feleségéről:

Angelina Jolie és Brad Pitt a By the sea című filmben Forrás: AFP

Megcsalásról és egyéb problémákról szóló hírek ide vagy oda, tény, hogy Angelina Jolie és Brad Pitt kapcsolata összesen 12 éven át működött, és ez idő alatt pedig igyekeztek minden elhatározásukban, törekvésükben támogatni és szeretni egymást. Pontosan úgy, ahogy valószínűleg 2014-ben is elhangzott azon a bizonyos nagyon titkos és nagyon szűkkörű esküvői ceremónián: jóban, rosszban, betegségben és egészségben egyaránt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.