Problémamentesen zajlott Emma Garside terhessége, ám amikor kislányuk megszületett, mégsem lehetett teljes a boldogságuk. Gyermekük olyan aprón jött a világra, ami még az orvosokat is megdöbbentette: inkább hasonlított egy porcelánbabára, mint egy valódi kislányra.

Alig várta Emma Garside és párja, hogy karjukban tarthassák gyermeküket, de sajnos hiába zajlott le terhessége problémamentesen, örömük nem lehetett teljes. Kislányuk ugyanis olyan aprón jött a világra, mintha koraszülött lenne, és még csak nem is ez volt az egyetlen probléma. A Charlotte névre keresztelt gyermek ugyanis inkább hasonlított egy porcelánbabára, mint egy igazi gyermekre.

Charlotte 2013-banForrás: NORTHFOTO

Az orvosok sem tudták eldönteni, hogy mi lehet a gyermek baja, de nemsokára kiderült, hogy egy ritka rendellenesség miatt nem nőtt nagyobbra a gyermek. Ez a törpeség egy formája, de olyan régóta nem tapasztalták már, hogy még pontos neve sincs a betegségnek. A betegség nemcsak a növekedésre hat, hanem agyi rendellenességgel is jár. Az orvosok nem kecsegtették túl sok jóval a szülőket, felkészítették őket, hogy a gyermekük nem fogja megélni az 1 éves kort. "Olyan törékeny volt, úgy éreztem, ha felveszem, azzal akár össze is törhetem" – mondta Charlotte édesanyja. A pici lány azonban meghazudtolta az orvosokat, és nemcsak az egyéves kort érte meg, de még ma is boldog!