Mindenki tudja, hogy a gyümölcsök jó hatással vannak a szervezetre, de azért nem mindegy, hogy melyiket eszi az ember. Az almáról például bebizonyosodott, hogy valóságos csodaszer.

Elméletileg mindenki ismeri azt a mondást, hogy napi egy alma, az orvost távol tartja, de hajlamosak vagyunk elfelejteni ezt, rosszabb esetben pedig egyáltalán nem eszünk gyümölcsöt. A Popsugar újságírója nem az utóbbiak kategóriájába tartozott, csakhogy ő inkább banánért volt oda. Rá kellett jönnie azonban, hogy nem a legjobb gyümölcsöt részesíti előnyben.

Napi egy alma csodákra képesForrás: Dreamstime

„A sárga gyümölcs iránti megszállottságom egyáltalán nem kedvezett a nekem a mosdóban. Abban az esetben, ha nem tudnád, a banán székrekedést okozhat. Ezért úgy döntöttem, hogy egy hétre kicserélem a napi egy banánomat napi egy almára. És az eredmény megdöbbentett. Már az első napon észleletem a különbséget. Anélkül, hogy belemennék a részletekbe, aznap csodálatos volt a mosdóban" – árulta el az újságíró, aki tovább folytatta a kísérletet, hogy megbizonyosodjon, az első eredmény véletlen volt-e, de nem! Végül egy hét helyett két hétig tartott a gyümölcscseréje. „Amellett, hogy segített rendbe hozni az emésztése, az alma kevesebb kalóriát tartalmaz, ráadásul sokkal tovább éreztem magam telítve tőle" – tette hozzá. Elárulta, valószínűleg örökre nem fog lemondani a banánról, de az biztos, hogy az almát sem fogja hanyagolni.