Egy egészséges és egy rákos tüdő működéséről osztott meg videót egy nővér: videó

Forrás: MTI/Kallos Bea -
betegség halál tüdő rák (betegség) kórház cigaretta dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amanda Eller kórházi nővér megosztott egy videót, melyben két emberi tüdőn mutatják be a szerv működését. Az egyik egy egészséges emeri tüdő volt, egy másik pedig egy olyan rákbetegé volt, aki 20 évig napi egy csomag cigarettát szívott el. 

Húsz éven keresztül napi egy csomag cigarettát szívott el annak az elrákosodott tüdőnek a tulajdonosa, akinek tüdejét összehasonlították egy egészséges emberével. A kísérletről videó is készült.

A Metro cikke szerint az Észak-Karolinában lévő kórház egyik nővére, Amanda Heller tette közzé a képsorokat, melyen levegőt pumpálnak mindkét tüdőbe, így az extrém mértékű elszíneződés mellett azt is látni, mi a különbség aközött, ha valaki egy egészséges, vagy épp egy rákos tüdővel lélekzik.

A dohányzással nikotint, szén-monoxidot és több ezer más káros anyagot juttatunk a szervezetünkbe. A cikk szerint az Egyesült Királyságban évente 100 ezer ember hal meg a dohányzás okozta károsodásoktól. Az NHS szerint a dohányosok 84 százaléka tudatában van annak, hogy szenvedélyük tüdőrákhoz vezethez. Azonban jó hírük is van a cigarettázóknak, ugyanis a leszokók szervezete képes a regenerálódásra.

Vajna Timit megharapta egy ló: fotóhttp://www.life.hu/drlife/20180503-vajna-timit-megharapta-egy-lo-foto.htmlVajna Timi imádja a lovakat, de úgy tűnik, hogy érzései viszonzatlanok. Az egyik patás ugyanis csúnyán megharapta Timit.Dr. LifeOrigoFalusi Mariannak és édesanyjának minden nap anyák napja, a rákot is együtt győzték lehttp://www.life.hu/drlife/20180503-falusi-mariannak-es-edesanyjanak-minden-nap-anyak-napja-a-rakot-is-egyutt-gyoztek-le.htmlRengeteget beszélnek egymással telefonon, és kirándulni is együtt jár Falusi Mariann és édesanyja, Irénke néni. A rákot is együtt győzték le, náluk szinte minden nap anyák napja. Dr. LifeOrigoVisszatért Szabó Zsófi komoly betegsége, az inzulinrezisztenciahttp://www.life.hu/drlife/20180503-visszatert-szabo-zsofi-komoly-betegsege-inzulinrezisztencia.htmlÉletmódváltás, gyógyszeres kezelés és szigorú orvosi felügyelet vár Szabó Zsófira. A Story Extra műsorvezetője már azt hitte meggyógyult, de visszatért inzulinrezisztenciája - írja a Blikk.Dr. LifeOrigoDeana Camacho kigyógyult az anorexiából, súlya duplájára nőtthttp://www.life.hu/drlife/20180502-deana-camacho-kigyogyult-az-anorexiabol-sulya-duplajara-nott.htmlMár 9 éves korában étkezési zavarokkal küzdött a most 32 éves Deana Camacho. Azonban sikerült legyőznie az anorexiát, már súlya a duplájára nőtt, de pedig nem sokkal előtte még a 14 évesekre szabott ruhákat hordta. Dr. Life--Vedika Guptának bőrbetegsége miatt a napfénytől vérezni kezd a bőrehttp://www.life.hu/drlife/20180502-vedika-guptanak-borbetegsege-miatt-a-napfenytol-verezni-kezd-a-bore.htmlA szobája rabja az Indiában élő Vedika Gupta titokzatos bőrbetegsége miatt. A lányt a környéken kígyólánynak csúfolják, amint nap éri a bőrét, az azonnal vérezni kezd. Dr. Life--Szabó Zsófinak kiújult a betegsége, drasztikus életmódváltásra van szükségehttp://www.life.hu/drlife/20180502-szabo-zsofinak-kiujult-a-betegsege-drasztikus-eletmodvaltasra-van-szuksege.htmlÚjra meg kell küzdenie a diétával és az életmódváltással Szabó Zsófinak, ugyanis a szülés és a szoptatás után úgy tűnik, kiújult az inzulinrezisztenciája. Közösségi oldalán mesélte el történetét. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.