Huszonhárom évvel ezelőtt házasodott össze a Down-szindrómás pár, Maryanne Pilling és Tommy Pilling. A férfi 13 évvel idősebb a lánynál, most Alzheimer-kórral diagnosztizálták. Maryanne-nek édesanyja magyarázta el, milyen változás elé néz férje. 

Többen támadták a Down-szindrómás párt 23 évvel ezelőtt házasságuk miatt, hiszen a feleség Maryanne Pilling 13 évvel fiatalabb párjánál, Tommy Pillingnél. A pár azonban azóta is boldogan él, élvezik a mindennapokat, gyakran fociznak együtt, kirándulnak, koncertre járnak. Még mindig szerelmesek egymásba.

Most azonban valami beárnyékolja kapcsolatukat: Tommy-t Alzheimer-kórral diagnosztizálták. A Mirror cikke szerint Mayanne édesanyja, Linda Martin szívszorító magyarázatot adott a lányának férje állapotára. Tommy ugyanis egyre több dolgot felejt el, az idegenekkel pedig nehezen érteti meg magát. 

"Ebben a pillanatban annyit mondtunk el, hogy Tommy egyre idősebb, így elfelejt dolgokat, és egy kicsit több gondoskodásra van szüksége" - mesélte az édesanyja. "És ez elég is ahhoz, hogy Maryanne megbirkózzon ezzel. Napról-napra haladunk kisbaba lépésekkel" - tette hozzá Linda.