A vízre allergiás egy budapesti lány, így reagál a bőre

tusolás izzadás víz allergia Budapest kiütés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Budapesten élő Valentina Bones különös betegséggel küzd, gyógymód egyelőre nincs rá. Allergiás a vízre, de nemcsak a csapvízre, hanem az izzadtságtól és a könnyektől is kiütések lepik el bőrét. 

Esti órákra járt a főiskolán azért, mert nappal túl meleg volt a terem. Valentina Bones ugyanis nemcsak a vízre allergiás, hanem az izzadtságra, a könnycseppekre, sőt még a gyümölcsök levére is, amennyiben azok a bőréhez érnek. Ilyenor piros kiütések lepik el a bőrét, elmondása szerint pedig ez olyan, mintha forró olajban sülne.

Here, a selfie letting ya know I’m still alive...

Valentina Bones (@therealbones) által megosztott bejegyzés,

A 24.hu cikkezett a lányról, akinél 17 éves korában diagnosztizálták a vízallergiát. Azt írják, hogy az aquagenic urticaria olyannyira ritka betegség, hogy 230 millió emberből egyet érint. Egyelőre pedig gyógymód sincs rá.

Got some bomb ass ramen & ice cream last night and met a giant puppy thanks K

Valentina Bones (@therealbones) által megosztott bejegyzés,

A fotósként dolgozó lány így saját maga kísérletezett ki néhány módszert, amivel enyhítheti kínjait. Nyáron például hideg vízzel tusol, mert ez kevésbé irritálja bőrét, télen pedig nagyjából 3 percig tud a langyos víz alatt állni, vagy pedig vizes ruhával oldja meg a tisztálkodást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.