Maximum napi 2 tojás fogyasztását ajánlják a szakértők

Forrás: Shutterstock -
koleszterin tojás rántotta étrend egészség étkezés tükörtojás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tükörtojás, rántotta, lágytojás - számos ember képzeli el ezeket az ételeket idális reggeliként vagy vacsoraként. De mennyi is az ajánlott napi mennyiség?

Az Egészségcenter cikke szerint a tojás tele van egészséges tápanyagokkal. Található benne például magas minőségű fehérje, kolin, ami előnyös lehet az agyműködés számára.

Nem szabad azonban túlzásba esni, hiszen a tojás sárgája gazdag koleszterinben is, így napi kettőt ajánlott fogyasztani. Néha azért lehet bűnözni és egy picit többet enni. A tojás pozitív hatást gyakorol a szemre, a csontokra, a hajra, tartalmaz ugyanis vitaminokat, omega 3 zsírsavat és kálciumot is.

A napi 1-2 tojás fogyasztása főként reggel ajánlott, hiszen így hosszantartó teltségérzetet biztosít.

Napi 2 tojás az egészségért Forrás: Shutterstock

Ugyanattól kapták a szerveiket: mindannyian mellrákban haltak meghttp://www.life.hu/drlife/20180913-ugyanattol-kaptak-a-szerveiket-mindannyian-mellrakban-haltak-meg.htmlÖten kapták meg egy 2007-ben elhunyt nő szerveit. Azóta négyen meghaltak közülük, egy ember vérmérgezésben és három rákban. Dr. LifeOrigoEgy modell elárulta, mitől nőttek mellei két melltartóméretethttp://www.life.hu/drlife/20180913-egy-modell-elarulta-mitol-nottek-meg-mellei-ket-melltartomeretet.htmlBrigitte Cooper modell állítja, a maca portól két méretet nőttek a mellei. Dr. LifeOrigoMegsérült Aleska lába: rá sem tud állnihttp://www.life.hu/drlife/20180913-megserult-aleska-laba-ra-sem-tud-allni.htmlAleska lába nagyon csúnyán lesérült, bár nem részletezte, hogy mi történt azt megmutatta, hogyan néz ki. Dr. LifeOrigoLeveteti másik mellét is a rákos modell, Szűcs Adriána http://www.life.hu/drlife/20180913-leveteti-masik-mellet-is-a-rakos-modell-szucs-adriana.htmlSzűcs Adriána nyíltan beszélt a rákkal folytatott küzdelméről, amiből győztesen került ki, de a műtéteknek még nincs vége: leveteti a másik mellét is. Dr. LifeOrigoÓriási szerencséje volt egy tízéves fiúnak, akinek arcát húsnyárs szúrta áthttp://www.life.hu/drlife/20180913-oriasi-szerencseje-volt-egy-tizeves-fiunak-akinek-arcat-husnyars-szurta-at.htmlA csodával határos módon semmilyen fontos szerve nem sérült meg annak a tízéves missouri fiúnak, akinek arcát egy húsnyárs szúrta át, amikor a hétvégén leesett egy fáról.Dr. LifeKiderült, komoly problémákat okozhat a szellentés visszatartásahttp://www.life.hu/drlife/20180912-kiderult-komoly-problemakat-okozhat-a-szellentes-visszatartasa.htmlA szellentés visszatartása nem egészséges: komoly problémákhoz vezethet, így jobb, ha nem tartjuk bent. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.