Ez történik, ha hónapokig nem fürdesz

Forrás: Shutterstock -
tisztálkodás higiénia fürdés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Arról megoszlanak a vélemények, hogy szükséges-e minden egyes nap fürdeni, de az biztos, hogy hónapokig nem túl gusztusos hanyagolni a tisztálkodást. A kutatók elárulták, hogy mégis mi történik a testtel, ha – elméletben – nem mosakodunk hosszú ideig.

Ha pár hónapig hanyagoljuk a fürdést

A túl sok, vagyis a napi többszöri fürdés sem egészséges, hiszen lemossuk a bőrünk védőrétegét, így a bacilusok sokkal könnyebben bejuthatnak, ám a tisztálkodás hanyagolása is borzasztó eredményhez vezet. A bacilusok összekeverednek a porral, a kosszal, a bőrünkön lévő olajokkal és az izzadságunkkal, egy páncélt alkotva. És ahogy azt mindannyian tudjuk, rossz szagot kezdünk eregetni.

Hetente elég háromszor fürdeni vagy zuhanyozni Forrás: Shutterstock

Ennyiszer kellene fürdeni

A kutatók szerint nincs szükség mindennap tisztálkodásra, legalábbis nem a teljes testfelületen. Az intim részeket persze meg kell mosni, de fürdeni vagy zuhanyozni elegendő hetente háromszor - írja a Blikk Rúzs.

Drogfüggőségéről vallott Aureliohttp://www.life.hu/drlife/20181109-drogfuggosegerol-vallott-aurelio.htmlA ValóVilág egykori sztárja, Aurelio őszintén vallott élete azon időszakáról, amikor még drogfüggő volt. Dr. LifeOrigoMinden eddiginél durvább influenzajárvány jöhet 2018-2019 telénhttp://www.life.hu/drlife/20181109-minden-eddiginel-durvabb-influenzajarvany-johet-20182019-telen.htmlA hosszú, meleg ősz miatt később jelentkezik majd az influenzajárvány, de minden eddiginél nagyobb méreteket ölthet, és sokáig tarthat. A szakemberek szerint érdemes beoltatni magunkat az új vírustörzs ellen. Dr. Life--Erről árulkodik az orr váladékának színehttp://www.life.hu/drlife/20181108-errol-arulkodik-az-orr-valadekanak-szine.htmlKíváncsi vagy rá, milyen betegségekre utalhat az orrod váladékának színe? Olvasd el cikkünket és kiderül! Dr. Life--Boros Lajos a kóma alatt olykor agresszív volthttp://www.life.hu/drlife/20181108-boros-lajos-a-koma-alatt-olykor-agressziv-volt.htmlÖt hétig feküdt kómában Boros Lajos műsorvezető a szívműtéte után. Épp a házassági évfordulóján ébredt fel. Vár rá még egy műtét, most a kórházban töltött időről és a kómáról mesélt. Dr. Life--Eltörte a bokáját az Irigy Hónaljmirigy zenésze, Uszkó Lászlóhttp://www.life.hu/drlife/20181108-eltorte-a-bokajat-az-irigy-honaljmirigy-zenesze-uszko-laszlo.htmlEgy szerencsétlen otthoni baleset következtében mozogni se nagyon tud egyedül az Irigy Hónaljmirigy tagja. Dr. LifeOrigoSúlyos betegségéről vallott Barta Sylviahttp://www.life.hu/drlife/20181107-sulyos-betegsegerol-vallott-barta-sylvia.htmlBarta Sylvia Joshi Bharatnak vallott élete nehéz időszakáról, amikor az orvosok súlyos, mozgásszervi betegséget diagnosztizáltak nála. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.