Kezdj el fürdeni zuhanyzás helyett: jót tesz a szervezetnek

Forrás: Thinkstock -
egészség fürdés szervezet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rohanó világban kevesen engedhetik meg maguknak, hogy jól kiáztassák magukat egy kád meleg vízben, pedig érdemes rászánni az időt, mert jó hatással van a szervezetre.

Nincs is jobb annál, mint egy hosszú, fárasztó nap után elmerülni egy kád vízben, főleg ilyenkor, amikor egyre hidegebb az idő. Amellett, hogy megnyugtat és ellazít, egyéb jótékony hatása is van ám a forró fürdőnek, ami miatt érdemes rendszeresíteni az életünkben!

A fürdés nagyon jót tesz a szervezetnek Forrás: Thinkstock

Egy amerikai tanulmány szerint jót tesz a szív- és érrendszernek: csökkenti a vérnyomást, tágulnak az erek. Ráadásul ha igazán forró fürdőt veszel, és megemeled a maghőmérsékleted egy fokkal, 140 kalóriát égethetsz a kádban fekve. Háromszor egy héten pedig az elhízás ellen is segít – írja a Joy.

Egészségi állapotáról vallott Kálloy Molnár Péterhttp://www.life.hu/drlife/20181124-egeszsegi-allapotarol-vallott-kalloy-molnar-peter.htmlKálloy Molnár Péter októberben, előadás közben lett rosszul. Szorított a mellkasa, így azonnal kórházba szállították. A színész már jól van, de egy hajszálon múlt az élete. Dr. LifeOrigoAz éjszakai munka és az egészségtelen életmód különösen megnöveli a 2-es típusú diabétesz kockázatáthttp://www.life.hu/drlife/20181124-az-ejszakai-munka-es-az-egeszsegtelen-eletmod-kulonosen-megnoveli-a-2es-tipusu-diabetesz-kockazatat.htmlA rendszertelen éjjeli műszak és az egészségtelen életmód különösen magasra emeli a 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázatát a nőknél - tárta fel egy pénteken megjelent tanulmány.Dr. LifeJames Bertrand 20 milliót fizetett azért, hogy amputálják a lábáthttp://www.life.hu/drlife/20181123-james-bertrand-20-milliot-fizetett-azert-hogy-amputaljak-a-labat.htmlJames Bertrand lábai nem fejlődtek ki rendesen, ezért néhány hónapos korában amputálni kellett az egyiket, de a másik sem volt egészséges. Eldöntötte, hogy azt egy különleges eljárással távolíttatja el, ami rengeteg pénzbe került. Dr. LifeÍgy érzi most magát Sas József: őszintén vallott a hogylétérőlhttp://www.life.hu/drlife/20181123-igy-erzi-most-magat-sas-jozsef-oszinten-vallott-hogyleterol.htmlSas József őszintén vallott az egészségi állapotáról. Dr. LifeSzebeni István gyomorrontás miatt került kórházbahttp://www.life.hu/drlife/20181122-szebeni-istvan-gyomorrontas-miatt-kerult-korhazba.htmlKórházba került Szebeni István, a hírt ő maga tette közzé Facebook-oldalán. Gyomorrontás miatt kellett ellátni. Dr. LifeEzeket a gyógyszereket nem szabad fogyasztani, ha lejártakhttp://www.life.hu/drlife/20181121-ezeket-a-gyogyszereket-nem-szabad-fogyasztani-ha-lejartak.htmlRégóta nagy kérdés, hogy mit kezdjünk a lejárt gyógyszerekkel. Néhány tanulmány szerint nem ártanak azután sem, hogy lejárt a szavatosságuk, vannak azonban olyan gyógyszerek, amelyeket egyáltalán nem tanácsos alkalmazni, mert többet ártanak, mint használnak: ezek azok. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.