Komoly áttörést értek el a kutatók a vírusok elleni harcban

Forrás: Science Photo Library/JESPER KLAUSEN / SCIENCE PHOTO LIBRARY/Jesper Klausen / Science Photo L -
áttörés küzdelem vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Komoly áttörést értek el a hongkongi kutatók a vírusok elleni küzdelemben - sok életet menthet. 

A University of Hong Kong kutatói áttörést értek el a különféle vírusok elleni közdelemben: olyan anyagot fedeztek fel, amely lassíthatja a vírusok terjedését. A kutatócsapat vezetője, Yuen Kwok-yung elmondta, hogy erre alapozva létrejöhet egy olyan szer, amely egyszerre több fertőző betegséget is féken tud tartani, olyan vírusokat is, amelyeket még nem fedeztek fel.

Komoly áttörést értek el a vírusok elleni harcban - Képünk illusztráció Forrás: Science Photo Library/JESPER KLAUSEN / SCIENCE PHOTO LIBRARY/Jesper Klausen / Science Photo L

Természetesen ahhoz, hogy ebből a felfedezésből egy embereken használható szer legyen, még sikeres klinikai tesztekre van szükség – írja az NLCafé. De ha sikerül, az igen nagy áttörést jelent, ugyanis ez a készítmény akkor is használható, amikor olyan vírustörzsek okoznak problémát, amelyek ellen van ugyan vakcina, de már mutálódtak. Az egyetem csapata két éven át tesztelte a szert, és azt tapasztalták, hogy sikeresen megakadályozta a többi között a H1N1, H5N1 és a H7N9 madárinfluenza, valamint a SARS-t és a MERS-t okozó vírusok szaporodását, valamint a szúnyogok által terjesztett Zika-vírust is képes volt sakkban tartani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.