Hároméves korában diagnosztizálták demenciával a most ötéves George Youngot. Mára a látását is elveszítette, kedvenc rajzfilmjét sem tudja megnézni, és szülei arcát sem láthatja. 

Szép lassan szüleit is elfelejti az ötéves George Young, akinél hároméves korában diagnosztizáltak demenciát. A gyermeket tolószékbe kellett ülteni és csővel kellett táplálni – írja a The Sun

George kedvenc meséje a Peppa malac, de már nem láthatja, hiszen a látását is teljesen elveszítette. Ám ha meghallja a zenéjét, még mindig mosolyog. 

„Mióta elveszítette a látását, a szagok és a hangok egyre fontosabbak neki” – mesélte édesanyja, Claire. A Birmingham mellett élő család mindent megtesz azért, hogy a kisfiúnak minél elviselhetőbbé tegyék a betegségét. 

„Ha csendesen odasétálok hozzá, nem reagál, de amint megérzi a parfümöm, látom, hogy tudja, ott vagyok – fogalmazott az édesanya. – Mivel a betegség degeneratív, George elveszíti majd a mindennapi tevékenységekhez szükséges dolgokat is. Beleértve a nagymamával való beszélgetést, az iskolába járást, látni a kedvenc futballcsapatát vagy épp a vasárnapi ebédet” – mondta Claire. 

A betegségre jelenleg nincs gyógymód, így valószínűleg elveszíti a harcot, mielőtt elég idős lenne ahhoz, hogy mindent megtapasztalhasson. A család igyekszik minél több élményt adni a gyermeknek, így találkozott már a katonákkal a Buckingham-palotában, ült helikopteren és voltak a Peppa malac vidámparkban is.