Kiderült, hogy a brit Bethan Simpson születendő kislánya rendellenesen fejlődik, ezért eltávolították a magzatot az anyaméhből, hogy megműtsék. A különleges operáció sikeresen végződött, így a babának esélye lesz a normális életre.

A 26 éves brit Bethan Simpson minden édesanya rémálmát élte át, ugyanis egy vizsgálat során kiderült, hogy születendő gyermekének nem fejlődik normálisan a gerince. Választhattak, hogy megszakítják a terhességet, hogy folytatják, de ezzel kockáztatnak, esetleg egy új eljárás, a magzati sebészet mellett döntenek.

Bethan Simpson méhéből kivették a magzatát, hogy megoperáljákForrás: Facebook/Bethan Simpson

Az utóbbi mellett döntöttek, amihez vizsgálatok tömkelegét végezték el mind a babán, mind az anyukán.Az életünk egy hullámvasút volt a következő hetekben” – mondta Bethan, akit 24 hetes terhesen operáltak meg. A beavatkozás nem kis kockázattal járt, az édesanya a saját életét is veszélyeztette ezzel a választással, de reménykedtek, hogy sikeres lesz a műtét, és a gyermekük teljes életet élhet majd. A műtétet természetesen a beavatkozás specialistái végezték el, Bethan a negyedik nő Nagy-Britanniában, aki átesett ilyen műtéten – írja a Mirror

A beavatkozás során eltávolították a magzatot az anya méhéből, a kislányt megoperálták, majd visszahelyezték. A műtét sikeres volt, így a babának nagyobb esélye lesz a normális életre. „Sajnos Angliában a babák 80%-át elvetetik, amikor kiderül, hogy ilyen rendellenességük van. Pedig ez nem egy halálos ítélet. Ugyanolyan esélyei vannak, mint mindnyájunknak. (...) A babánk már most nagyon különleges, megmutatta, mennyire megérdemli az életet” – árulta el az anya.