Hat éven át folytatott drasztikus vegán életmódot a férfi, aki az utolsó hónapokban már ejakulálni sem tudott: visszaállt a húsevésre, pedig nem a növényi alapú táplálkozással volt a baj. 

A YouTube-on híressé vált vegán vlogger, Tim Shieff évekig nem evett húst, ami nem várt következményekkel járt: nem jutott el a csúcsra. A férfi legalábbis az étrendjét hibáztatja az ejakuláció elmaradásáért, ami egyből visszatért, amint leállt a húsmentes táplálkozással.

Nem volt ejakulációja a youtubernek – Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

„Az első este után, hogy ettem lazacot, nedves álmom volt. Nem tudtam ejakulálni már hónapok óta” – állította a férfi. Cynthia Sass táplálkozási szakértőnek azonban vannak kétségei, elmondta, hogy a pályafutása alatt soha nem hallott még arról, hogy a vegán vagy vega étrend ilyesmiket okozott volna. Valójában sok kliensem megnövekedett libidóról számolt be a növényi táplálkozásra való áttérés után, mivel javult a vérkeringés és a tápanyagbevitel. Fontos azonban megjegyezni, hogy ők táplálkozási szempontból megfelelő vegán étrendet folytattak” – mondta a szakértő, vagyis odafigyeltek az ásványi anyagok és minden egyéb szükséges tápanyag bevitelére. És valószínűleg itt van a kutya elásva, ugyanis Tim Shieff nem egészséges diétát követett: volt, hogy 35 napig csak vizet ivott, ráadásul két évig naponta kétszer itta a saját vizeletét.