Egy kolumbiai nő gyermekének saját, növekvő ikertestvére volt a hasában

Forrás: Thinkstock -
Kolumbia Születés ikertestvér gyermek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ami az első felvételek alapján csak egy cisztának tűnt az egészséges baba hasában, arról kiderült, hogy valójában a saját ikertestvére nem kifejlett, de még növekvő teste az.

Egy kolumbiai nő életet adott egy egészséges kisbabának, akinek egy cisztát fedeztek fel a hasában. Kiderült azonban, hogy az valójában a saját fel nem szívódott, teljesen ki nem fejlett, de még növekvő ikertestvérének a teste. Ez az eset nagyon ritkán fordul elő, de nem példa nélküli. Az utóbbi években hasonló születések történtek Indiában, Indonéziában és Szingapúrban.

Eltávolították a kisbabából a növekvő ikertestvérét – Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A kolumbiai nő gyermekének esete mégis szokatlan, hiszen

a babában lévő magzatot egy saját köldökzsinór kapcsolta össze a testvére bélfalával,

így folyamatos volt a vérellátás. A terhesség 35. hetében vették észre először az elváltozást, a 3D-s és 4D-s ultrahangok során derült ki, hogy nem cisztáról, hanem egy növekvő magzatról van szó. Az orvosok a szülés megindítása mellett döntöttek a 37. hétben, és császármetszéssel világra hozták a gyermeket, mert attól tartottak, hogy károsíthatja az egészséges babát a fejlődő ikertestvére. Az eltávolított, ki nem fejlődött magzat nem lett volna életképes, ugyanis nem volt agya és szíve – írja a New York Times.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.