Az orvos válaszol: akár halálos is lehet a napszúrás

Forrás: Shutterstock -
tünet halál napozás egészség Napszúrás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Könnyű álomba szenderülni a friss, tengerparti levegőn, ám ennek csúnya napégés és napszúrás lehet a vége. Utóbbi akár halálos is lehet szélsőséges esetben.

Sokan nem veszik komolyan a napozással kapcsolatos intelmeket, pedig csúnya napégés és napszúrás is lehet a vége. A Videoklinika oldalán dr. Héczey András háziorvos elmondta, hogy igazán szélsőséges esetben akár halálos is lehet a napszúrás.

Fájdalmas lehet a napszúrás Forrás: Shutterstock

A legfontosabb lehet a megelőzésnél, hogy ne töltsünk túl sok időt egyszerre a napon, ne aludjunk el napozás közben. Ha már megtörtént a baj, enyhíthetjük a tüneteket bőséges folyadékbevitellel, tartózkodjunk árnyékban, hűvös helyen. A fájdalmat pedig gyógyszerrel is lehet csökkenteni.

A videót, amelyben a doktor bővebben kifejti a megelőzésre és kezelésre vonatkozó intelmeket, ide kattintva nézheted meg.

Molnár Anikó imádja új melleit, végre megszabadult asszonyos külsejétőlhttp://www.life.hu/drlife/20190705-molnar-aniko-imadja-uj-melleit-vegre-megszabadult-asszonyos-kulsejetol.htmlMolnár Anikó elárulta, szörnyen érezte magát újabb plasztikai műtéte előtt, mellei ugyanis nagyon megereszkedtek a hirtelen fogyástól. Dr. Life--Kovács Kati a nagy hőségben is teniszezik: féltik az orvosokhttp://www.life.hu/drlife/20190705-kovacs-kati-a-nagy-hosegben-is-teniszezik-feltik-az-orvosok.htmlHa nem vigyáz jobban magára, akár szívinfarktust is kaphat a rekkenő hőségben teniszező Kovács Kati. Dr. Life--Eddig 52 milliót költött műtétekre a plasztikcica, Kristen Sniderhttp://www.life.hu/drlife/20190705-eddig-52-milliot-koltott-mutetekre-a-plasztikcica-kristen-snider.htmlElégedett a megjelenésével Kristen Snider, de ez 52 millió forintnak megfelelő fontjába került. Dr. LifeOrigoAllergiás tünetekkel küzdesz? Így tégy ellenük a nyaralásod alatthttp://www.life.hu/drlife/20190616-allergias-tunetekkel-kuzdesz-igy-tegy-ellenuk-a-nyaralasod-alatt.htmlAz allergia sok ember életét megkeseríti, így kellő körültekintés híján a nyaralásunkat is tönkreteheti. Persze, nem feltétlenül kell ennek így lennie, az allergiás betegek számára a nyaralásra, utazásra való felkészülés fontos része a nyaralóhely és az időpont kiválasztása, és természetesen a gyógyszerünket se hagyjuk otthon. Dr. LifeOrigoSzandi egy lovasbaleset következtében három napig kómában feküdthttp://www.life.hu/drlife/20190704-szandi-egy-lovas-baleset-kovetkezteben-harom-napig-komaban-fekudt.htmlEgy mélyinterjúban árulta el Szandi, hogy 17 évesen három napig kómában volt. Dr. LifeKomolyan megsérült Gelencsér Timi – fotóhttp://www.life.hu/drlife/20190704-komolyan-megserult-gelencser-timi.htmlAz Exatlon Hungary egykori versenyzője, Gelencsér Timi csúnyán megsérült. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.