Kiderült, milyen kapcsolat van valójában a tojásfogyasztás és a koleszterinszint között

Forrás: pexels.com -
tojás koleszterinszint egészséges életmód étkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, ha szeretnénk csökkenteni a koleszterinszintünket, nem csak a tojásfogyasztásból kell visszavenni, érdemes növényi eredetű fehérjékből is többet fogyasztani.

A tojásfogyasztás nemcsak a koleszterinszintet emeli meg, de elősegíti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is– derült ki egy 2019-es kutatásból. A Harvard Egyetem kutatói most utánajártak annak, mi is ebből az igazság.

Mint írják, a kutatási eredmény nem feltétlenül jelzi azt, hogy kevesebb tojást kellene fogyasztanunk. A kutatás ugyanis megfigyelésen alapult, és leginkább nem is a tojáson, hanem a koleszterinszinten volt a hangsúly, amelyet más élelmiszerek is negatívan befolyásolhatnak, mint például a telített zsírsavak, amelyek a disznó- és marhahúsban vannak.

A kép csak illusztráció Forrás: pexels.com

A tojás 180 mg koleszterint tartalmaz, amely töredéke annak, amennyi például a vörös húsokban megtalálható.

Nem a tojásfogyasztást kell tehát csökkenteni, hanem az étrendünkre kell jobban odafigyelni, fogyasszunk több növényi eredetű fehérjét (babot, diót, magvakat), ezek ugyanis csökkentik a koleszterinszintet.

Ezek a munkakörök akár rákot is okozhatnakhttp://www.life.hu/drlife/20190814-ezek-a-munkakorok-akar-rakot-is-okozhatnak.htmlKiderült, melyek azok a foglalkozások, amelyek hosszú távon rákot okozhatnak. Dr. LifeOrigoEzért ne zuhanyozz soha kontaktlencsébenhttp://www.life.hu/drlife/20190814-ezert-ne-zuhanyozz-soha-kontaktlencseben.htmlKontaktlencsét viselt zuhanyzás közben egy nő, hamarosan megvakult. Dr. LifeOrigoFia Instagram-oldalán üzent rajongóinak az agyvérzésen átesett Alain Delonhttp://www.life.hu/drlife/20190814-fia-instagramjan-uzent-rajongoinak-agyverzesen-atesett-alain-delon.htmlAlain Delon fia, Alain-Fabien az Instagram-oldalán osztott meg egy képet lábadozó apjáról, aki jelenleg egy svájci klinikán gyógyul. Dr. Life--Pokoli hőség: a mentőket többször riasztották rosszullétekhezhttp://www.life.hu/drlife/20190812-hoseg-a-mentoket-tobbszor-riasztottak-rosszulletekhez.htmlA mentőket az elmúlt napokban többször riasztották olyan rosszullétek miatt, amelyeket a hőség okozott - mondta Gellér Éva, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa az M1 aktuális csatornán hétfőn. Dr. LifeOrigoSúlyosan megsérült egy fiatal Siófokon: az életéért küzdöttekhttp://www.life.hu/drlife/20190811-sulyosan-megserult-egy-fiatal-siofokon-a-wakeboard-palyan-az-eleteert-kuzdottek.htmlKét wakeboardos ütközött össze szombaton a siófoki Bamboo Szigeten. Az egyik fiút mentőhelikopterrel vitték kórházba: az életéért küzdöttek, nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. Dr. Life--Megműtötték Medveczky Ilona szeméthttp://www.life.hu/drlife/20190809-megmutottek-medveczky-ilona-szemet.htmlMedveczky Ilona elárulta, megműtötték a szemét és most már remekül lát. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.