Kiderült, melyek azok az ételek, amelyeket az ételszakértők soha nem ennének meg.

A táplálkozási szakértők jól tudják, melyek azok az ételek, amelyek hasznosan a szervezet számára, és melyek azok, amelyek kifejezetten károsak. Ők például soha nem ennének cukros és bő olajban sütött élelmiszereket. ANapi Doktorösszeszedte, pontosan mik szerepelnek a tiltólistán.

1. Hot dog, bacon, kolbászok

A feldolgozott húsokban gazdag étrend növeli annak esélyét, hogy az ember meghaljon rákban vagy szívbetegségben.

2. Cukros kávé kreációk

A hozzáadott cukrok ártalmasak lehetnek az egészségre: megduplázhatják esélyünket a szívbetegségre.

A hot dog is tiltólistásForrás: Shutterstock

3. Margarin

Többségük transzzsírban gazdag, és emelik a szívbetegség kockázatát azzal, hogy növelik a rossz koleszterin (LDL) szintjét, a jó koleszterinét (HDL) pedig csökkentik.

Fontos, hogy körültekintően válasszuk ki az élelmiszereinket, azonban Magyarországon belül nem fenyeget minket a veszély, hogy káros transzzsírsavakban gazdag margarint vagy egyéb élelmiszert vásároljunk. Sajnos még mindig kevesen tudják, hogy a Magyarországon forgalomba hozott élelmiszereknek, margarinoknak, transzzsírsav-tartalma elenyésző, ugyanis csak a hazai transzzsírsav-rendeletnek megfelelő terméket lehet forgalomba hozni. Ez annyit jelent, hogy Magyarországon csak 2g transzzsírsav/100g zsírtartalom határérték alatti termékek árusíthatók.

4. Feldolgozott sütemények

Túl sok bennük a tartósítószer, a vegyi anyag, az ízük pedig minimális.

5. Cukorral tömött zabpelyhek

Nem telítenek eléggé, kevés bennük a rost, ellenben sok a cukor.