Dr. Novák Hunor: "Bárki lehet koronavírus-fertőzött" - Videó

Forrás: Dreamstime -
Dr. Novák Hunor fertőzött koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orvosok, ápolók, önkéntesek arca az egész napos védőfelszerelés viselése során meggyötört lesz, mégis ők állnak most a frontvonalban, ők értünk dolgoznak cserébe csak azt kérik, hogyha tehetjük, maradjunk otthon. Skype-on jelentkezett be a Mokkába dr. Novák Hunor gyermekorvos, aki saját erejéből és kapacitásából próbál segíteni egykori kollégáinak.

Dr. Novák Hunor ingyenessé tette magánrendelését és átvette édesanyja praxisát, így megóvva őt a fertőzéstől.

"Eljött a távgyógyítás ideje. Látatlanban sokszor antibiotikumot kényszerülünk felírni. Ne jöjjenek se hozzám, se más kollégához azok, akik megfázásos tüneteket produkálnak, és a rutin vizsgálatokat is halasszák el."

A gyermekorvos arra kér mindenkit, ne menjen ki a házból, ha viszont mégis orvoshoz kell fordulnia, legyen az átlagnál türelmesebb az egészségügyi dolgozókkal, akik nagyon túlterheltek.

"Azt tudni kell, hogy sehol a világon nincs elegendő maszk. Sehol a világon nincs elég teszt, és képtelenség annyi tesztet elvégezni, amennyit kellene. Én már be se fogom küldeni tesztelésre a koronavírus-gyanús betegeimet, mert ez egy idejétmúlt stratégia, már bárki lehet koronavírus-fertőzött. A megoldás az, hogy mindenki otthon marad. Sehol a világon nincs elég lélegeztetőgép... Csak csökkenteni tudjuk a megbetegedések számát..."

-folytatta a doktor úr, aki a videóban arról is beszél, nála hányan jelentkeznek a koronavírus tüneteivel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.