koronavírus-járvány karantén alkoholizmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány miatti karantén helyzet sokakat arra késztetett, hogy gyakrabban és/ vagy többet igyanak alkoholt, mint előtte. Több lesz az alkoholista, vagy épp kevesebb, ha vége lesz a kijárási tilalmaknak?

A Nilsen amerikai piackutató vállalat felmérése alapján elmondható, hogy az amerikaiak körében 25-ről 50 százalékra ugrott a rendszeres alkohol fogyasztók aránya. Ám szakértők úgy tartják, ez az állapot nem lesz tartós.

Nem lesz tartós a karantén-alkoholizmus Forrás: Shutterstock

Az alkoholfogyasztás hízlal, indokolatlanul elfáraszt, rossz közérzetet okoz és hosszabb távon depressziós hangulatot is eredményezhet. Ezek a jelek, az egyébként nem alkoholista karantén alatt élők számára ébresztőként hathatnak. Rengetegen vannak, akik az ivással párhuzamosan sportolnak, életmódváltába kezdtek, ami az alkohol miatt nem lesz se látványos, s esikeres. Ez is vezethet odáig, hogy abbahagyják vagy mérsékeljék az alkoholfogyasztásukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.