Balanyi Szilárd, a formáció billentyűse őszintén mesélt arról, hogyan élte meg a karantén-időszakot. Kiderült, hogy az utóbbi időszak annyira aktívan telt számára, hogy több sérülés is érte.

Hasznosan, munkával próbálta eltölteni a karantén-időszakot Balanyi Szilárd, a Quimby billentyűse. A zenész úgy érzi, bizonyos szempontból termékeny periódus volt ez, hiszen két videoklipet is sikerült leforgatnia.

Rövid idő alatt több sérülés is érte a Quimby zenészét, Balanyi Szilárd billentyűstFotó: Polyak Attila - Origo

Két klipet is sikerült tető alá hozni ebben az időszakban, aminek nagyon örülök. Az egyiket telefonnal forgattam és a vágással igazán különleges hangulata lett az egésznek. A másik pedig egy teljesen grafikus klip lesz, ennek a munkálatai még zajlanak – árulta el a zenész, aki nem titkolja, számára sem volt könnyű időszak az karanténidő. „Egyrészről nagyon jó, hogy ezek a klipek elkészülhettek. Másrészről egy idő után sok lett számomra a kényszerű pihenés. Annyira tombolt bennem a tenni akarás, hogy összeszedtem jópár sérülést. Begyűjtöttem két zúzódást, egy ínhüvely gyulladást és egy ínszalag szakadást is. Ez egy kétélű időszak volt: egyrészt nagyon sok mindenre jó volt ez a leállás. Az ember magába tudott szállni, átgondolni az életét. Másrészt egy idő után annyira szerettem volna csinálni valamit, hogy nem mindig figyeltem oda a mozgásomra. Így elért egy-két apróbb baleset" – mondta Balanyi Szilárd, aki zenésztársaival, a Quimby-vel folyamatos egyeztetésben volt a karantén teljes ideje alatt.

Minden hétfőn vagy pénteken chateltünk, most pedig már találkoztunk is egyszer. Pont a járvány berobbanása előtt dolgoztunk két dalon, amit sajnos nem tudtunk befejezni. Nekünk szükségünk van a személyes találkozásra, alkotásra, amíg a dal szerkezete össze nem áll. Így azt tervezzük, hogy ősszel befejezzük a dalokat, illetve újabbakat rakunk majd össze. Ha nélkülöznünk kell a színpadot, a koncerteket, a nyarat a családra, magunkra és egymásra fordítjuk. A munka leginkább ősztől fog folytatódni – árulta el a Sláger Kult műsorvezetőjének, Szani Rolandnak Balanyi Szilárd.