A szívünk egészségére megéri vigyázni, és ez bizony a táplálkozással kezdődik, mert a szívünknek sem mindegy, hogy mit fogyasztunk. Íme, azok az ételek, amelyeketől hálásan fog dobogni a szívünk, de az egész testünkre jó hatással vannak. 

A szívbetegségek nagyon sok embert érintenek, ezért fontos megtennünk az egészségünkért mindent, ami rajtunk múlik. A táplálkozás a szervezetünk működésének az alapja, és bizony nem mindegy, hogy milyen tápanyagokkal és vitaminokkal töltődünk fel, sem a szívünknek, sem az egész testünknek. A szívünk egészségéért a megfelelő táplálkozáson túl a rendszeres testmozgás, és a káros szenvedélyek elhagyása is nagyon fontos. Íme, azok az ételek, amiket a szívünk meg fog hálálni. 

 

Bogyós gyümölcsökA közvélekedés szerint a gyümölcsök egészségesek, bár szívbetegségek vagy cukorbetegség esetén azért nem árt körültekintőnek lennünk a fogyasztásukkal kapcsolatban, és kikérnünk az orvos véleményét. Az azonban bizonyos, hogy a bogyós gyümölcsök jó választás lehetnek azoknak, akik számára az egészségük megőrzése a cél, ugyanis nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaznak.

A bogyós gyümölcsök nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaznakForrás: Shutterstock

ÉtcsokoládéAzoknak, akik rendkívül édesszájúak, és nem tudnak lemondani a csokoládéról, rendkívül jó hír, hogy mértékkel ugyan, de az étcsokoládét azért nyugodt szívvel fogyaszthatják. Több kutatás is igazolta, hogy az étcsokoládé flavonoidokban gazdag, amely jót tesz a szív egészségének. 

Leveles zöldségekAz olyan zöldségek, mint a spenót és a kelkáposzta a bennük lévő antioxidánsok miatt új lendületet képesek adni a szívnek és az egész testnek. Ezen kívül fontos rostokat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak, ezért érdemes a mindennapi étkezésünkbe is beiktatni ezeket a zöldségeket. 

A spenótban és a kelkáposztában lévő antioxidánsok új lendületet képesek adni a szívnekForrás: Shutterstock

HalakNem számít újdonságnak, hogy a halak rendkívül jó hatással vannak a szív- és érrendszerre, mégis kevesek fogyasztják rendszeresen. Amennyiben nem sikerül felvenni a heti menübe, a halolaj egy másik lehetőség, amivel élhetünk, habár nyilvánvalóan az a legjobb, ha természetes formájukban fogyasztjuk.