szövődmény koronavírus cukorbeteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Friss kutatások szerint ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy a koronavírus után cukorbetegség alakul ki a pácienseknél. Sajnos egyre több aggasztó szövődményről számolnak be a Covidból felépült betegek

Még az orvosokat is meglepi, hogy miket képes kiváltani a koronavírus, akár hónapokkal a fertőzés után.
Az már tény, hogy pszichés vonzata is lehet a Covidnak, depressziót de akár súlyosabb mentális betegségeket is képes okozni a lefolyása után. Ezenkívül több szervet is károsíthat.

„Ahány nap, annyi új arcát mutatja a koronafertőzés. Ma már a tudósok felfigyeltek arra, hogy a tüdő, a szív, az érrendszer károsítása mellett idegrendszeri elváltozásokat is képes okozni a betegség" – mondta dr. Bense Tamás orvos a Borsnak.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Sokan arról számoltak be, hogy csomókban hullik a hajuk miután átvészelték a betegséget. Szakértők úgy vélik, ennek oka a pandémia alatt kialakult stressz is lehet.
A betegek jelentős része még a fertőzést után hónapokkal is fáradtsággal fej- és izomfajdalmakkal, nehézlégzéssel küzd.

Ám most kiderült, a koronavírus, akár cukorbetegséget is kiválthat, vagy súlyosbíthatja a már meglévő betegséget – számolt be az Eurekalert. A jelenséget még vizsgálják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.