Szlávik János: Hamarosan elérhetőek lesznek azok a vakcinák, amelyekkel gyerekeket is be lehet oltani

védőoltás gyerekek készül koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Szlávik János elmondta, hogy készülnek a vakcinák, amelyekkel már a gyermekeket is be lehet oltani. 

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, egyelőre viszont nincs arra vonatkozó információjuk, hogy a gyerekek beoltása szükséges lesz-e ahhoz, hogy a járványt végérvényesen megszüntessék.

Azonban az már biztos, hogy a gyerekek számára is lesz biztonságos vakcina, hiszen már zajlanak is az ehhez szükséges kísérletek.

Szlávik János elmondta, hogy hamarosan elérhető lesz a gyerekek számára is biztonságos vakcina Fotó: Koncz Márton - Origo

Szó esett arról is, hogy bár tavaly tavasszal úgy gondolták, a járvány megszüntetéséhez elegendő lesz a lakosság 50-60%-nak a beoltása, a brit vírusmutáció megjelenése után azonban már ez nem elégséges, most már csak akkor dőlhetünk hátra, ha a lakosság 70–80 százalék megkapta a védőoltást - olvasható a Tények oldalán.

Fontos kiemelni, hogy egyelőre nem tudni, hogy ebbe a 70-80%-ba a gyerekek beletartoznak-e.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.