Az indiai mutáns a gyerekeknél más variánsokhoz képest eltérő tüneteket mutathat. 

Az indiai mutáns a gyerekeknél más tünetekkel jelentkezhet az előző variánsokhoz képest, erről Kacskovics Imre immunológus beszélt. Úgy véli, ennek a megjelenése elegendő indok kell hogy legyen a gyerekek beoltásához. 

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Indiában eddig nem jellemző, rémisztő tüneteket észleltek a megfertőződött embereken. Ilyenek többek között az emésztés megzavarodása, a belek működési zavara, hányás, hasmenés, halláskárosodás, kötőhártya-gyulladás, szájszárazság és különös bőrkiütések.

Dr. Nékám Kristóf allergológus, immunológus belgyógyász fontosnak tartja a 12-15 éves korosztály oltását, május végén az Európai Bizottság jóváhagyta az ő számukra is a a BioNTech/Pfizer által közösen fejlesztett Comirnaty nevű vakcinát, melynek magyarországi alkalmazásáról az operatív törzs hamarosan döntést hoz - írja a Metropol nyomán a Bors.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!