Az indiai mutáns furcsa tüneteket okozhat: ezek jelenhetnek meg

Forrás: Shutterstock -
mutáns oltás India
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az indiai mutáns a gyerekeknél más variánsokhoz képest eltérő tüneteket mutathat. 

Az indiai mutáns a gyerekeknél más tünetekkel jelentkezhet az előző variánsokhoz képest, erről Kacskovics Imre immunológus beszélt. Úgy véli, ennek a megjelenése elegendő indok kell hogy legyen a gyerekek beoltásához.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Indiában eddig nem jellemző, rémisztő tüneteket észleltek a megfertőződött embereken. Ilyenek többek között az emésztés megzavarodása, a belek működési zavara, hányás, hasmenés, halláskárosodás, kötőhártya-gyulladás, szájszárazság és különös bőrkiütések.

Dr. Nékám Kristóf allergológus, immunológus belgyógyász fontosnak tartja a 12-15 éves korosztály oltását, május végén az Európai Bizottság jóváhagyta az ő számukra is a a BioNTech/Pfizer által közösen fejlesztett Comirnaty nevű vakcinát, melynek magyarországi alkalmazásáról az operatív törzs hamarosan döntést hoz - írja a Metropol nyomán a Bors.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.