Egy kutatás szerint dupla esélye van kórházba kerülni annak, aki elkapja a koronavírus indiai variánsát.

A The Lancet nevű orvosi folyóiratban jelent meg a kutatás, amiből kiderült, hogy a koronavírus delta variánsával fertőzöttek kétszeres eséllyel szorulnak kórházi ápolásra-

A felmérés Skóciában történt, ahol április 1. és június 6. között 19 543 fertőzöttet igazoltak. Ebből 7723-an kapták el a delta variánst, kórházba pedig összesen 377-en kerültek, közülük 134-en a delta variánssal.

Dupla esélye van kórházba kerülnie annak, aki elkapja a delta variánst (A kép illusztráció)Forrás: Shutterstock

Az biztató, hogy az oltások valamilyen szinten védelmet nyújtanak a variáns ellen, Skóciában azt állapították meg, hogy a második dózis után 28 nappal 70 százalékban védenek a kórházba kerülés ellen. A Pfizer-vakcina esetében konkrét számokkal is tudtak szolgálni: 79 százalék eséllyel véd a delta variánssal való kórházba kerülés ellen.

Magyarországon pozitív a helyzet, az elmúlt egy napban 57 fertőzöttet találtak és 10-en haltak meg, de ettől függetlenül a járvány még nem ért véget - írja a nuus. 

Tünetkereső
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!