Súlyos következményei lehetnek, ha nem hordasz melltartót

mell melltartó egészség kényelem hátfájás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan vannak, akik a vírushelyzet okozta bezártság alatt „leszoktak" a melltartó viselésről. Nem is sejtik, mit veszíthetnek, ha végleg búcsút intenek a jótékony fehérneműnek.

A melltartó fő funkciója, hogy nevéhez méltóan tartsa a melleket, és megőrizze a mellet tartó inak és szalagok erejét és rugalmasságát. Ha a mell alátámasztás nélkül marad, a tartást adó szalagok (Cooper-szalagok) és inak megnyúlnak, így a mell lassanként megereszkedhet. A szalagok megnyúlása terhet ró a hátra, vagyis az állapotuk a testtartásodra, sőt, az esetleges hátfájdalmaidra is hatással van.

Forrás: Shutterstock

Sokan kényelmetlennek tartják a melltartót, pedig komfortérzetünk állítólag csak a megfelelő méret kiválasztásán, az anyag minőségén és a pántok helyes beállításán múlik.

Azért is fontos, hogy a számunkra legmegfelelőbb darabot hordjuk, mert egy rosszul kiválasztott melltartó, hosszútávon akár hát- és nyakfájdalmat is okozhat. A melltartó akkor tökéletes, ha a kényelem és a jó tartás párosul benne.

Ha nem boldogulsz, a méret kiválasztásával, a legtöbb fehérnemű boltban szívesen segítenek az eladók!

Intenzív terhelés, sportolás esetén fokozottan kell figyelni arra, hogy a választott fehérnemű erős tartást biztosítson. Így válassz sportmelltartót.

Ha ezt a cikket elolvasod, máris kényelmesebbnek fog tűnni bármelyik, szekrényedben megbúvó csipkecsoda. Ilyeneket hordtak régen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.