Furán tartotta a fejét a 3 éves kisfiú: a szülők legrosszabb rémálma vált valóra

Forrás: Shutterstock -
betegség agydaganat műtét kisfiú
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 3 éves leeds-i kisfiú először furcsán tartotta a fejét, majd ingatag lett a mozgása. A szülőket teljesen sokkolta a diagnózis, miszerint kisfiúk ritka agydaganatban szenved. Most egy speciális életmentő műtétre gyűjtenek, mely nélkül Archie valószínűleg nem marad életben. 

A hároméves Archie Vaughan szülei akkor kezdtek el aggódni, amikor Archie június elején furán oldalra döntötte a fejét. Egy idő után a mozgása is ingataggá vált, ekkor vitték el egy teljes CT és MRI vizsgálatra. A diagnózis lesújtó volt: Archie fejében egy ritka, agresszív agydaganatot találtak - írja a LeedsLive.

Június 25-én a helyzet tovább rosszabbodott: a család azt a megsemmisítő hírt kapta, hogy a daganat nem műthető és kemoterápiára sem lesz lehetőség. Archie állapota azóta tovább romlott, már a kezét is alig tudja használni és kis mosolya is kezd halványulni. Csalódott, mivel nem tudja elvégezni azokat a dolgokat, amelyeket korábban, és bár normális körülmények között imádott szaladgálni, agydaganata ezt már nem teszi lehetővé. A család most egy tengerentúli műtétre gyűjt, mely az egyetlen túlélési esélyt jelenti a kisfiú számára.

Sajnos nem Archie az egyetlen kisgyermek, akit nagyon fiatalon támadott meg a rák. A pár hónapos Jacob Mortimernél februárban diagnosztizáltak agydaganatot, állapota annyira súlyos, hogy nem lehet már megmenteni. Édesanyja először összeomlott, majd gyűjtést szervezett, hogy különleges módon ünnepelhessék meg a kisfiú első születésnapját.

TÜNETKERESŐ

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.