Fél éves baba életéért küzdenek: egyre több gyermek lesz súlyos beteg hetekkel a koronavírussal való megfertőződés után

Forrás: Thinkstock -
post-covid betegség Izrael koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Féléves poszt-Covid-szindrómás kisbaba életéért küzdenek Izraelben. Egyre több gyermek lesz súlyos beteg hetekkel a koronavírussal való megfertőződés után - jelentette a katonai rádió vasárnap.

A csecsemő tünetmentesen vészelte át a fertőzést, azonban utána egész szervezetét gyulladások támadták meg. Már több napja küzdenek életéért az izraeli orvosok, akik későn kezdték el a poszt-Covid-szindróma miatti kezelést, mert nem gyanakodtak erre a betegségre, mivel mindkét szülő beoltott, és ők maguk nem voltak vírushordozók.


Szombaton egy 16 éves oltatlan fiú belehalt a SARS-CoV-2 vírus okozta hasonló betegségbe. Ő korábban szintén tünetmentes volt, és csak később betegedett meg súlyosan, több héttel a fertőzés után. A rádióban megszólaló orvosok szerint egyre több gyermeknél jelentkezik a negyedik, delta hullám végén ez a szindróma.

Izraelben a fertőzöttek száma folyamatosan csökken, a szombaton elvégzett mintegy 50 ezer tesztnek már csak 1,99 százaléka, 1023 bizonyult pozitívnak. Legutóbb július 24-én, a negyedik hullám kezdetén mértek hasonlóan alacsony napi esetszámot.
Augusztus elseje óta több mint 1400 embert ragadott el a kór, miközben júniusban - a negyedik, már a delta variáns által dominált hullám megjelenése előtt - mindössze nyolcan haltak meg a koronavírus-fertőzés miatt kialakult betegség szövődményeiben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.