Egy friss kutatás szerint a női ciklust is befolyásolhatja a koronavírus elleni védőoltás

Forrás: 123rf.com -
védőoltás kutatás befolyásolás női ciklus koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új tanulmány szerint a vakcina felvétele megnyújthatja a női ciklust.

Azoknál a nőknél, akik megkapták a koronavírus elleni vakcina egy adagját, a ciklus hossza közel egy nappal nőtt a nem beoltott nőkhöz képest. A ciklus hosszának növekedése nem járt együtt a menstruációs napok számának változásával az Obstetrics & Gynecology című szaklapban megjelent tanulmány szerint - írja a MedicalXpress cikke alapján az infostart.

A szerzők hozzátették, hogy a menstruációs ciklusok hossza hónapról hónapra változhat, a megfigyelt növekedés pedig a normál tartományon belül van.

A menstruációs ciklusra is hatással lehetnek a vakcinák. Forrás: 123rf.com

A kutatásban résztvevő nők legtöbbje Pfizer vagy a Moderna vakcinát kapott. Az első adag oltás a ciklus hosszának 0,71 napos, a második adag pedig 0,91 napos növekedésével járt átlagosan, ezért a kétszer is oltott felhasználók esetében az egyes ciklusok hossza kevesebb mint egy nappal nőtt. A felhasználók azon alcsoportjában, akik

ugyanabban a menstruációs ciklusban két oltási dózist kaptak a ciklus hossza átlagosan két nappal nőtt.

Az MTA kutatói elárulták, meddig ad teljes védettséget a koronavírus elleni védőoltáshttps://www.life.hu/egeszseg/20211222-a-magyar-tudomanyos-akademia-kutatoi-elarultak-meddig-ved-a-covidoltas.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.