Szomorú hírt közöltek orvosai Andy Gorammel, a skót labdarúgó-válogatott egykori kapusával.

Andy Goram nyelőcső daganatban szenved, és úgy döntött, nem veti alá magát kemoterápiának. Orvosai szerint nagyjából hat hónapja lehet hátra - írja a spanyol AS. Goram néhány héttel ezelőtt emésztési zavarokkal került kórházba, akkor derült ki a betegsége.

"Azt hittem, súlyos emésztési zavarom van. Olyan volt, mintha a torkom elzáródott volna, ami néhány hét múlva rosszabbodott. Minden, amit ettem vagy ittam, nem jutott el a gyomrom közepéig, és kihánytam. Négy hét alatt 25 kilót fogytam, a sebész elmagyarázta, hogy a rák nem operálható. Azt mondta, kemoterápiával kilenc hónapom lehet hátra, anélkül fél év. Nem akartam a kemót mindazok után, ami a feleségemmel történt. A doki azt mondta, menjek, próbáljam élvezni a mindennapokat, amennyire csak lehetséges. A fájdalmam kezelhető, találkozhatok a barátokkal, az egyetlen különbség az, hogy ketyeg az óra..."

Goram 1991 és 1998 között a Rangersben szerepelt, majd a Manchester Unitedben játszott. A skót válogatottban 1985 és 1998 között 43 mérkőzésen szerepelt.