"Az agyam egy része már nem működik" - súlyos betegségéről vallott a gyönyörű világsztár

Forrás: AFP/Angela Weiss -
betegség agyi aneurizma Trónok harca Emilia Clarke
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rajongók már jól tudják Emilia Clarke-ról, hogy egy ritka és komoly egészségügyi rendellenességtől, az agyi aneurizmától szenvedett a Trónok harca forgatásai alatt. 

Mialatt a színésznő az 59 Emmy-díjjal rekordot döntött sorozatban Daenerys Targaryent alakította, kétszer jelentkezett nála a betegség, mely mindkét esetben pokoli szenvedést okozott számára. 2011-ben és 2013-ban is műtéti beavatkozásokra volt szüksége, melyek ugyan sikerrel zárultak: az orvosok szerint csoda, hogy a sztár a mai napig a megszokott módon élheti az életét.

Emilia Clarke Forrás: AFP/Angela Weiss

„Ez volt a legkínzóbb fájdalom, amit eddig átéltem. Sokszor hánytam, illetve gyakran elvesztettem az eszméletemet is. 22 éves koromban estem át az első agyi aneurizmán, ami szörnyen megviselt, ám a sorozat hatalmas erőt és kitartást adott nekem.

– idézte Emilia szavait a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.