A lakosok 80 százaléka átesett a koronavíruson - Napi 4,2 millió esettel tetőzhet a járvány Kínában

Kína COVID-19 tetőzés koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus újabb, Kínában pusztító hulláma napi 4,2 millió esettel ért tetőpontjára a londoni székhelyű Airfinity kutatóintézet szerdai közlése szerint.

Az intézetnek a hét elején közzétett becslése szerint a Covid-19 december eleje óta mintegy 840 ezer halálos áldozatot szedhetett az ázsiai országban. A korábban előre jelzett két külön járványhullám helyett vélhetően egyetlen hosszú járványhullámmal kell számolni az ázsiai országban, így valószínűleg nőni fog a kórházakra nehezedő nyomás és a halálozások száma is - tette hozzá az Airfinity.
Szakértők arra figyelmeztettek, hogy a hét végén ünnepelt kínai újév és az ezzel összefüggő rokonlátogatások, belföldi utazások nyomán várhatóan gyorsulni fog a vírus terjedése.
A kínai járványkutató és betegségmegelőző központ részéről azt közölték, a lakosok már körülbelül 80 százaléka, azaz mintegy egymilliárd ember kaphatta el eddig a vírust.

Kína december elején szakított a járvány 2020-as kitörése nyomán szinte azonnal bevezetett zéró-Covid-politikával, feloldotta a korábbi korlátozásokat, és leállította a széleskörű teszteléseket is. Ezt követően szinte azonnal emelkedni kezdett a regisztrált fertőzöttek száma, sok helyen pedig gyógyszerhiányról is beszámoltak.

Peking felhagyott a járványadatok rendszeres közzétételével, külföldi szakértők pedig nem bíznak a kínai egészségügyi hatóságok által közölt számokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.