Jó hír a hamburger imádóinak: ez az étel is lehet az egészséges táplálkozás része

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2016 Joshua Resnick/Shutterstock. No use without permission./Joshua Resnick -
hús egészséges táplálkozás hamburger étrend
A hamburger is lehet az egészséges táplálkozás része, de nem mindegy, hogy mit eszünk még ezen kívül.

A hamburgerre nem úgy gondolunk, mint ami az egészséges táplálkozás egy fontos része, pedig lehet az, ha elég változatosan étkezünk és persze akkor, ha megfelelően készítjük el a hamburgert. A feldolgozott élelmiszerektől ugyanis óva intenek az orvosok, de ha ezt a nyári grillételt nem előre elkészített húspogácsákkal és bucival tálaljuk, akkor nincs miért aggódnunk.

A hamburger nem felétlenül egészségtelen Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2016 Joshua Resnick/Shutterstock. No use without permission./Joshua Resnick

Egy kanadai tanulmány összehasolította 80 ország étrendjét és a korai halálozások, stroke, valamint a a szívbetegségek arányát. A legegészségesebbek természetesen azok voltak, akik az átlagosnál nagyobb mennyiségben fogyasztottak gyümölcsöt, zöldséget, halat, dióféléket és hüvelyeseket, ugyanakkor megállapították, hogy 85 gramm vörös hús nem árt az egészségnek akkor, ha feldolgozatlan formában fogyasztjuk. A zsíros tejtermékektől sem kell óvakodni, de persze csak mértékkel lehet fogyasztani - írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.