Majdnem belehalt az "ősi gyógymódba" a magyar nő: életveszélyes állapotban szállították kórházba

Fotó: Csudai Sándor -
Országos Mentőszolgálat égési sérülés életveszélyes állapot tejföl
Az Országos Mentőszolgálat Facebookon hívja fel a figyelmet arra, hogy mivel nem szabad égési sérülést kezelni: egy idős asszony életveszélyes állapotba került az "ősi gyógymód" miatt.

A mentők gyakran találkoznak olyan "népi gyógymódokkal", amik nemhogy nem segítenek, de még ártanak is a betegnek. Múlt héten például egy 85 év körüli asszonyhoz riasztották bajtársainkat, aki szomszédai szerint hirtelen zavartan kezdett viselkedni. A mentők perceken belül helyszínre értek és kiderült, hogy előző nap a nő teával forrázta le az alkarját, az égett sebet pedig tejföllel kente be az ősi praktika szerint. Ettől rövid időn belül a seb teljesen elfertőződött és ez okozta a zavart viselkedést. Az asszonyt végül életveszélyes állapotban szállították kórházba a mentők - írta az Országos Mentőszolgálat.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.