Kétség kívül a szezon nagy visszatérője nem más, mint a frufru. Jó néhány évvel az egyenes, szemöldökig érő frufruláz után úgy tűnik, újból visszatér, mind a kifutókra, mind pedig a hétköznapokba. De vajon tudjuk, hogy mely arcformához milyen frufrut érdemes vágatni? Egyáltalán vannak szabályok? Naná, meg is mutatjuk, hogy melyek ezek.


iStockphotoFrufruval, vagy frufru nélkül? Oldalra dobva, vagy határozottan előre fésülve? Személye válogatja, hogy kinél milyen gyakran merül fel a frufru-kérdés, az viszont kétségtelen, hogy időről időre felötlik, vajon nem kellene-e frufrut vágatnunk. Erre a kérdésre most határozott igen a válaszunk, feltéve, ha képben vagyunk azzal, hogy az arcformánkhoz melyik variáció illik leginkább.

Szögletes archoz

Szuper választás lehet egy fokozatosra vágott, hosszúkás frufru, ami vertikálisan vezeti a tekintetet, így nem hangsúlyozza ki az arc szélességét. Ilyen módon optikailag nyújtható az arc, vagyis elfeledkezhetünk a klasszikus kockafej rémképtől.

AFP
Jessica Biel és Kirsten Dunst

Ovális archoz

Igazából ez az arcforma az, amihez a legtöbb frufru tökéletesen igazodik, így aki ide sorolható, bátran kísérletezzen a formákkal és hosszúságokkal. Konkrét tippünk a határozott vonalú, viszonylag rövid frufru.

AFP
Jessica Alba és Heidi Klum

Szív alakú archoz

Ennek az arcformának a fő jellegzetessége a széles homlok és a keskeny áll. Mindezt optikailag úgy ellensúlyozhatjuk, hogy oldalfrufrut választunk, ami lehet fokozatosan vágott, vagy határozott vonalú, szemöldökig érő. A határozott, dús frufru ehhez az archoz nem passzol, hiszen csak még inkább szélesíti a homlokot.

AFP
Tyra Banks és Reese Witherspoon

Hosszúkás archoz

Ebben az esetben szinte kötelező valamilyen frufrut viselni, hiszen a szimpla egyenes haj csak még inkább hosszítja az arcot. Választhatunk olyan fazont, ami teljesen eltakarja a homlokot, de olyat is, ami fokozatosan hosszabbodik, az egészen rövidtől a haj teljes hosszáig.

AFP
Liv Tyler és Kim Kardashian

Kerek archoz

Kötelező optikailag csalnunk, méghozzá úgy, hogy olyan frufrut viselünk, ami a homloknál rövid, majd az arc széle felé haladva fokozatosan hosszabb. Ezzel tökéletesen nyújtható az arcforma, sőt, ha a laza, levegős fazon mellett döntünk, ami jócskán láttatja a homlokot, maximálisan elfedhetjük a kerek arc minden negatívumát.

AFP
Michelle Williams és Christina RicciÚj pasi, új frizura? - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=gbgW5pvXxFoB12X8


L!FE Magazin - Minden nap 18 órakor a LifeNetwork televízió műsorán!Galéria: A pasik az arcszőrzetükkel hódítanak

/1101/_jra_201113111260

 

Új hollywoodi őrület a fénylő és egészséges tincsekérthttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110202-csodakat-tesz-a-hajjal-az-argan-olaj.html 8 dolog, amivel garantáltan tönkreteszed a hajadhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110126-8-dolog-amivel-garantaltan-tonkreteszed-a-hajad.html 8 frizura, amit ki kell próbálnod, mielőtt meghalsz!http://www.life.hu/szepulj/haj/20110117-nyolc-frizura-amit-ki-kell-probalnod-mielott-meghalsz.html Szevasztok szőkék! Kimentetek a divatból!http://www.life.hu/szepulj/haj/20110109-a-szoke-haj-mar-nem-divat-2011ben.html Amilyen a csillagjegyed, olyan a frizurád!http://www.life.hu/szepulj/haj/20101210-amilyen-a-cillagjegyed-olyan-a-frizurad.html Roncsoló kozmetikumok? A hajápolás az alapoknál kezdődik!http://www.life.hu/szepulj/haj/20101123-a-hajapolas-az-alapoknal-kezdodik.html