A nyár elképzelhetetlen cuki nyári ruhák nélkül. A kérdés viszont nemcsak az, hogy milyen színű, anyagú, mintájú ruhát válasszunk, hanem az is, hogy melyikben vagyunk a legdekoratívabbak. Szerencsére egy kis optikai csalással plasztikai sebész nélkül is megoldható, hogy mi legyünk a legszexibb nők a környéken. Következzen 15 cuki nyári ruha 5 különböző testalkatra szabva.


Homokóra

Keskeny derék, ehhez képest széles váll, széles csípő, vagy, ahogy mindenki ismeri: 90-60-90. Az álomnő ismérvei, a legideálisabb testalkat, melyet kocsányon lógó férfi (és női!) tekintetek követnek. Ez minden alapja, erre a testalkatra törekszik mindenki, akinek nem adatott meg. Ha ilyen alkatod van, nem kell hatalmas fodrokkal, puffos szoknyarésszel külön hangsúlyoznod a nőies formáid, de nem is szabad elrejtened őket! Szinte bármilyen ruhát viselhetsz, de a legelőnyösebbek a derékban szabott, könnyű, lágy anyagból készült ruhák (Esprit), a minták közül pedig inkább a kisebbek (H&M). A derekad hangsúlyozd övvel vagy szaténszalaggal (Mango). Fontos, hogy kerüld a túl nagy mintákat, a mellvonalban és a csípővonalban szabott ruhákat!
Esprit, H&M, Mango

Alma, gombóc, töltött galamb vagy O-alkat

Bárhogy is nevezzük, a lényeg ugyanaz marad: a csípő és a vállak között hiányzik a derék, mivel az ilyen testalkatú nők általában oda híznak. A csípő kerek, a vállak íveltek, de a has és a mellkas egybeolvad. Ha ilyen testalkatú vagy, érdemes lágy esésű, több rétegű anyagokkal kísérletezni. Optikailag nyújt a hosszanti csíkozás vagy a hosszirányú minták (Esprit), a ferde szabás és az aszimmetrikus színhasználat is (Promod), a hasat az ejtett derék vagy a buktatott felsőrész kendőzi (Asos). Sose válassz vastag anyagból készült, merev hatású kelméket, került a fodrokat, berakásokat és a fényes anyagokat is!


Esprit, Promod, Asos


Fordított háromszög vagy Y-alkat

Ebben az esetben a tükörbe nézve azt veszed észre, hogy a vállad jóval szélesebb a csípődnél. Ha van cicid, akkor könnyű dolgod lesz a nőies vonalaid kihangsúlyozásában, de ellenkező esetben sem kell azonnal a plasztikai sebészhez kopogtatnod. Ahol ugyanis sok a fodor, a csipke, a ráncolás, élénkek a színek (Promod), hemzsegnek a minták, az a rész optikailag erősebbnek tűnik. A te keskeny csípődön jól mutat a rakott, loknis szoknya, a fodortenger. Míg a felső rész sötét, a ruha alsó része legyen nyugodtan rikító (H&M). Jól állnak a széles gallérú (Springfield), mély, de kerek kivágású darabok, kerüld viszont a széles, V-kivágást, a mell alatti vágást és a felsőtestre halmozott anyagbőséget.
Promod, H&M, Springfield

Körte vagy háromszög alkat

A körte alkatúaknál a vállakhoz képest széles a csípő, éppen ezért az erős fenék és a comb optikai kendőzését kell megoldani. Ha ilyen a testalkatod, minden igaz rád, ami az Y-alkatúaknak tabu. Neked inkább a felsőtestedre kell terelned a figyelmet, amiben nagy segítség egy szexi és mély V-alakú dekoltázs. Viselj nyugodtan mell alatt szabott ruhákat (Promod), erősítsd a felsőtested keresztirányú csíkozással (Asos, Reserved), de a ruha alsó része maradjon mindig egyszerű és sötétebb, vagy olyan mintájú, amely mögé nem becsül a szem nagyobb térfogatot.


Promod, Asos, Reserved


Egyenes vagy I-alkat

Az egyenes alkat annyiban különbözik az almától, hogy az összhatás nem puha, hanem kemény és csontos, viszont egyiknek sincs dereka. Hiába a pici cici, a csontos tagok, az aprócska fenék, az a jó hírünk van, hogy szinte bármit viselhetsz. Hogy kiemeld a nőiességedet, válassz élénk, világos színű, nagy mintájú, bő szabásvonalú, fodros vagy csipkés ruhákat (F&F, Mango)! Neked nem kell félned a húzással, ráncolással, extra anyagtöbblettel készült daraboktól sem (H&M).
F&F, Mango, H&M

Arányos vagyok?
Hogy kiderüljön, arányos alkat vagy-e, nem kell bonyolult mértani számításokba kezdeni, elég mindössze egy egész alakos tükör. Az arányos testalkat esetén a köldök pont a testmagasság felénél található, a magassághoz képest a törzs és a lábak aránya pedig megegyezik. Persze, ha nem vagy arányos, akkor sem kell azonnal kétségbe esni. A megfelelő ruhák, kiegészítők, színek és anyagok olyan optikai végeredményt hoznak létre, amelyet nevezhetnénk ugyan csalásnak is, de mi inkább maradunk a tökéletes megjelenés kifejezésnél.

Tilla divatban utazik?http://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110617-till-attila-szilas-rita-divatbemutatojat-vezette.html Suri Cruise legyőzte Carrie Bradshaw-t!http://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110613-suri-criuse-ugy-oltozik-mint-carrie-bradshaw.html Így lopnak meg bennünket a pasik!http://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110607-noies-ruhak-amiket-a-pasik-is-hordanak.html Nyári gardrób, ami elfér egy táskábanhttp://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110610-nyari-gardrob-ami-elfer-egy-taskaban.html