Évtizedek óta a saját kezével épített kunyhójában élt egy idős hajléktalan, akit, bár eddig senkinek sem tűnt fel a jelenléte, most mégis "kilakoltatnak".


Míg fel nem fedezték a saját kézzel épített kunyhóját, David Burgess boldogan éldegélt távol az emberektől, az Egyesült Államok-beli Exmoor Nemzeti Parkban található Embell erdőben. A most 63 éves férfi még 1985 nyarán kezdte el építeni a kunyhóját, és azóta zavartalanul élt egyedül  egészen mostanáig. Nemrég ugyanis - 26 év után - a nemzeti park is észrevette, hogy egy nem kívánt lakójuk van, akit most azonnal ki akarnak költöztetni. Mindeközben David nem érti, miért is kell kiköltöznie, hiszen nem tett semmi rosszat, a ház két kőfala eredetileg is ott állt, ő csak kiegészítette, ráadásul a környéket is megtisztította. "Kié a föld? Mi mind a földhöz tartozunk. Nem hiszem, hogy a föld valakié lehetne" - mondta a férfi.

Northfoto

Burgess élete egyébként filmbe illő, egész nap halászik, vagy éppen a naplementében gyönyörködik, távol a városi zajoktól. A legközelebbi út ugyanis egy órára van a kunyhótól, ezért gyakorlatilag teljes nyugalom veszi körül. Ettől függetlenül van saját mobiltelefonja és egy autója, amivel bejár vásárolni a néhány kilométerre lévő faluba.

Az idős férfi már beadta tulajdonjogi kérelmét, aminek a tárgyalása sokáig elhúzódhat. A nemzeti park pedig nem szeretne jogi lépéseket tenni az eset kapcsán. "Amíg elhúzódik Mr. Burgess tulajdonjogi követelése, mi örömmel felvesszük vele a kapcsolatot, hogy megbeszéljük, hogyan élvezhetné az itt-tartózkodását" - nyilatkozta a nemzeti park szóvivője.Mély nyomorban él az X-Faktor fiatal sztárja - Wolf Kati és Király L. Norbi segítikhttp://www.life.hu/hazitunder/20110615-mely-nyomorban-el-az-xfaktor-fiatal-sztarja-wolf-kati.html Hova tűnnek a fél pár zoknik? - A fekete lyukak is közrejátszhatnakhttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110615-hova-tunnek-a-fel-par-zoknik-a-fekete-lyukak.html Praktikus tanácsok töltött húsokhozhttp://www.life.hu/hazitunder/20110609-praktikus-tanacsok-toltott-husokhoz.html Feltörték Katalin hercegnő bankszámláját és a telefonjáthttp://www.life.hu/hazitunder/20110609-feltortek-katalin-hercegno-bankszamlajat-es-a-telefonjat.html Így lesznek dúsan zöldellők és egészségesek a növények! - Filléres házi praktikákkalhttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110609-igy-lesznek-dusan-zoldellok-es-egeszsegesek-a-novenyek-filleres.html Így értelmezd az E-számokat! - Nem minden veszélyeshttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110609-igy-ertelmezd-az-eszamokat-nem-minden-veszelyes.html Még lehet jelentkezni! Kate és Vilmos több alkalmazottat is kereshttp://www.life.hu/hazitunder/20110609-meg-lehet-jelentkezni-kate-es-vilmos-tobb-alkalmazottat-is-keres.html Nem szemét! Kidobnád, pedig izmosra fogyhatsz vele - Mi az?http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110608-nem-szemet-kidobnad-pedig-izmosra-fogyhatsz-vele-mi-az.html