fashion week minimalizmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Chloé, Calvin Klein, Alexander Wang, Stella McCartney - megannyi világhírű divattervező alapozta meg sikerét minimál darabok tervezésével. Hiszen a kifinomultsághoz többnyire nem kell felesleges sallang, fodor, berakás, strassz és csillám.



Biztosan mindenki érezte már kellemetlenül magát amiatt, mert nem találta el a kellő arányokat: túl sok volt a szín, túl hektikus a formavilág, túl sok a kiegészítő. A minimalizmus ösvényén haladva ebbe a hibába sosem eshetünk, hisz a csupán letisztult darabokból összeállított öltözék sosem hat soknak. A szezon nagy slágere, a color blocking, vagyis az erőteljes, ellentétes színek párosítása kiválóan működik minimalista darabokkal. Sőt igazán jól csakis ezekkel működik, hisz ha túl sok a forma és túl sok a szín, könnyen bohócot csinálhatunk önmagunkból.

Jóllehet egy igazán letisztult holmiban először nem látjuk meg a lehetőséget, pedig az idő mindig megerősíti a döntésünket: egy egyszerű ruhadarab bármivel kombinálható, feldobható. Attól pedig nem kell tartanunk, hogy öltözékünk túlságosan egyszerűnek hat, hisz aki mer minimalista módon felöltözni, a bátorság egy egészen más oldaláról tesz tanúnizonyságot. Persze a cuppanós, fenékvillantós aluljáródivat viseléséhez is kell bátorság, ízlés viszont nem. A minimalizmus pedig csakúgy, mint a designban, a divat terén is a nagybetűs ízlésről szól. Mikor nem próbáljuk a ruha silány minőségét hatalmas feliratokkal vagy strasszokkal eltussolni, sokkal inkább engedjük érvényesülni az anyag nemességét, a színek játékos kombinációját. Mi határozottan a minimalizmusra szavazunk, már csak azért is, mert ez az irány a sminkelés egészen új dimenzióját nyitja meg: egy letisztult öltözékhez bátran viselhetünk feltűnő sminket, sőt ez már-már kötelező kiegészítője a minimalizmusnak.


Tipp! Elképesztő átalakulás, VV Zsófi új arcot kapott! Nézd meg képgalériánkat!


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



A legolcsóbb luxuskiegészítőhttp://www.life.hu/szepulj/20110711-koromlakk-a-legolcsobb-luxuskiegeszito.htmlBeyoncé levetkőzött - mindent megmutat új videoklipjébenhttp://www.life.hu/szepulj/20110708-beyonce-levetkozott-mindent-megmutat-uj-videoklipjeben.htmlSzépségkirálynő lesz a kövér lányból?http://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110707-szepsegkiralyno-lesz-a-kover-lanybol-bree-boycebol.htmlSztároktól lestük el a legmenőbb nyári frizurákathttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110707-sztaroktol-lestuk-el-a-legmenobb-nyari-frizurakat.htmlHogyan legyek jó nő? Pillekönnyű nyári édesség, ami nem árt a vonalaidnakhttp://www.life.hu/szepulj/20110706-hogyan-legyek-jo-no-pillekonnyu-nyari-edesseg-ami-nem-art.htmlA legjobb nyári frizurák az arcformádhozhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110705-a-legjobb-nyari-frizurak-az-arcformadhoz.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.