Mióta pénzért locsolnak a fiúk, nem érdekel a húsvét

böjt tojás locsolkodás ünnep húsvét kirándulás Fésűs Nelly Szandi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közelegnek a húsvéti ünnepek, amit mindenki másképp ünnepel: ki tojást fest, lakást dekorál, és locsolni megy, ki inkább menekülne a felhajtás elől. Nincs ez másként a hazai hírességek között sem: Szandiék fontos vallási ünnepnek tekintik ezeket a napokat és böjtölnek, míg ez Fésűs Nellyéknél elképzelhetetlen.

Szandi: "Minden évben kitalálunk valami egyedi, saját készítésű dekorációt"

Szandiék életében fontos szerepet játszik a keresztény hit, így a húsvéti ünnepeknek is ez adja meg a fő hangulatát: "A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, a mi hitünknek az alapja, így ilyenkor a gyerekekkel sokkal többet beszélünk ezekről a dolgokról, mesekönyves gyerekbibliából olvasgatunk nekik. Mivel egyházi óvodába és iskolába járnak, eleve fokozottabban ünneplik a keresztény ünnepeket, s péntekenként az ő menüjükben sem szerepel hús. Nagyböjti péntekeken a férjemmel együtt szintén böjtölünk, tehát nem eszünk húst, és a lakást sem díszítgetjük még, hiszen Jézus megfeszítése az egyik legszomorúbb napja a kereszténységnek. Szombaton és vasárnap viszont már mi is kidekoráljuk a lakást, tojásokat festünk, feldíszítjük a barkát, és minden évben kitalálunk valami egyedi, saját készítésű dekorációt. Hétfőn pedig nem maradhat el a locsolkodás, a fiúk minden évben versekkel készülnek, és csinosan felöltözve útnak indulnak, mi pedig hidegtállal várjuk a környékbeli locsolkodókat."

Forrás: Szandi
Forrás: Szandi

Fésűs Nelly: "Hétfő reggel pizsamában jártuk az udvart, és kerestük, mit tojt a nyuszi"

Fésűs Nelly lassan tízéves kislányával és párjával ünnepel, de náluk sem locsolkodásról, sem ajándékhegyekről nem lehet szó: "Amióta így elanyagiasodott, azóta nem tartjuk fontosnak a húsvéti ünnepet, egyetlen dolog jó benne, az pedig az, hogy végre együtt van az egész család. Régen még festettük a tojásokat és ezért locsoltak a fiúk, ma viszont már pénzért teszik, és ez engem így nem érdekel. Az ünnep vallási részét nem tartjuk, elég nehéz lenne azt mondani a páromnak, hogy nagyböjt van, és egy hónapig nem ehet húst, valószínűleg körberöhögne - így a dolog ezen részével nem foglalkozunk. Locsolni a párom elvből nem locsol ilyenkor, ő amúgy is azt vallja, hogy minden a kereskedők ünnepe, amihez ő nem járul hozzá, és inkább mutassuk ki a szeretetünket az év minden napján, nem csak különleges alkalmakkor - épp ezért ünnepnapokon inkább sztrájkol, én pedig elfogadtam ezt. Nekem annyiban fontosak az ünnepek, hogy ilyenkor össze tudom verbuválni a családomat, együtt lehetek azokkal, akiket szeretek. Bár nem menekülünk a locsolkodók elől, ha szép idő van, akkor elmegyünk kirándulni, vagy csak egyszerűen jól érezzük magunkat együtt. A lakást viszont feldíszítjük, tojást is festünk, mert ez a lányomnak érdekes. Míg kisebb volt, minden hétfő reggel pizsamában jártuk az udvart, és kerestük, mit tojt a nyuszi, manapság már csak a lakásban a virág tövében van egy kis fészek, és abba teszünk valami apróságot."

Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu
Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu


Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.