halálos támadás gyerekhalál ivartalanítás Bukarest kutyafalka kóbor kutya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyilkos kutyatámadás történt Bukarestben.

Négyéves kisgyerek esett áldozatul a Bukarestben ezrével kóborló és falkában támadó gazdátlan kutyáknak - adta hírül az MTI.

Thinkstock
Thinkstock

Illusztráció

A kicsit egyszerűen széttépték a kiéhezett ebek, hatéves testvérének súlyos lábsérülései ellenére is sikerült elmenekülnie. Bár a román hatóságok a kóbor kutyák ivartalanítására súlyos összegeket áldoznak, az elvadult, falkaösztöntől vezérelt négylábúak a főváros egyes területein rettegésben tartják a lakosságot. Csak az elmúlt évben 16 ezer kutyatámadás történt.

Ugyan a kutyák "elkergetése" öt éve bűncselekménynek számít Romániában, a fővárosban 45 ezer kóbor kutya portyázik az utcákon, parkokban és az üres telkeken. A hatóságok és az állatvédők között évek óta vita folyik arról, hogy a kutyák kiéheztetése vagy a szervezett ivartalanítás lehet-e a jó megoldás az egyre gyakrabban tragédiához vezető problémára.

Szabadon fogyasztható kutyahús - mi az igazság?http://www.life.hu/tested-lelked/20130722-szabadon-fogyaszthato-kutyahus-mi-az-igazsag.htmlÉjszakai kutyaugatás: így szoktasd le róla az ebet!http://www.life.hu/anyaskodj/20130606-gyakori-problema-hogy-a-kutya-vegigugatja-az-egesz-ejszakat-mert.htmlTitokban minden kutya masszőrhttp://www.life.hu/szorakozz/20130619-lifenight-cuki-video-kutya-simogatja-a-macskat.htmlEz aztán a kutyaélet! - Luxushotel ebeknekhttp://www.life.hu/life/galeria/20130619-luxushotel-kutyaknak-hollywoodban-es-new-yorkban.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.